HEARTLAND FESTIVAL – 02.06.22

Spelling af Steen Madsen (4)

Fotograf: Steen Madsen

”En stille start – tog langsomt fart”

SIDE 33 er for første gang i år på Heartland Festivalen, der ligger noget så smukt ved Egeskov på Fyn. Festivalen er ikke ’bare’ en musikfestival, det er en kulturfestival, der også prismæssigt ligger i den dyrere ende.

Det afspejles på klientellet. De fleste har for længst udstået deres studietid, og bruger nu lidt af den gode faste indtægt til at feste på smuk vis via indtagelse af velanrettede kulturelle vitaminer og fast food, drinks, vin, og fadøl i luksusudgave.

Der er rent og pænt overalt, og festivalen har sågar et atmosfærehold, der er med til at sikre at hyggen i naturlige omgivelser sættes på max. Det er altså ikke en af den slags festivaler, hvor man kommer for at skeje ud.  Nærmere for at udvide sin indsigt gennem fællesskaber og underholdende oplevelser med musik, samtaler, kunst og mad

Det mærkes, at folk har glædet sig til festival igen, men det fornemmes også at der lige er noget stivhed i kroppen, der skal ud hos de fleste før at fællesskabet for alvor kan åbnes. Der er mange gengangere på festivalen, men alligevel er det ligesom alle er lidt ude af træning. De skal lige i gang.

Imens kan der sludres lidt om de tidligere års højdepunkter – og i bedste ”High Fidelity” stil kan der måske endda laves Top 5 over de bedste oplevelser fra tidligere år. Er det en TOP 5 med Bryan Ferry, Die Artwood, Elbow, Glen Hansard,  Patti Smith, som føles som de naturlige valg, eller vil en TOP 5 med Richard Ashcroft, Kamasi Washington, Pussy Riot, Slowdiwe og Primal Scream på være den rigtige – og mest hippe man kan spille ud med? Svaret blæser i det grønne, alt imens de mange gæster kan glæde sig til at høre forfatteren bag ”High Fidelity” deltage i en festivalens mange talk i dag fredag kl. 17.30. Sammen med musiker og satiriker Simon Kvamm (Nephew / Hugorm) mødes han til en snak om emnerne:    Hvordan fungerer ironiens væsen? Og kan ironi fungere på tværs af landegrænser?

Musik kan i hvert fald fungere på tværs af landegrænser, og det var førstedagen også et godt bevis på. De såkaldte ’sikre kort’ eller i hvert fald de på papiret mest kendte navne på programmet M.I.A., Pet Shop Boys, og Anne Linnet formåede alle at give folk det de ville have, og fik samlet folk omkring den store Greenfield hovedscene – ligesom Benjamin Hav & Familien og Joyce gjorde det på den lidt mindre Highland scene.

Mest af sig selv gav M.I.A. med en par dansere og Benjamin Hav med stort band, mens Pet Shop Boys og Anne Linnet måske mest af alt havde endnu en dag på kontoret. Det virkede ikke til at der var så meget på spil endda.

Det var der til gengæld for et par at de udenlandske artister – Jensen McRae og Spelling, der også spillede på Highland scenen. To navne der gav masser af næring til et opmærksomt lyttende publikum.

Jensen McRee – alene med sin guitar – beviste at man kan komme langt med en guitar, en fængende vokal, og sange med noget på hjerte. Den 23-årige amerikaner udgav sidste år sit debutalbum “Are You Happy Now?”, og lyder bestemt som en artist, der kan gøre mange flere glade fremover.

Det samme må siges om Spellling, der i den grad summede af at være et navn, der har vej mod de største scener.  En 31-årige amerikaner, der har 3 album bag sig, blandt andet sidste års anmelderroste “The Turning Wheel”. En gennemarbejdet og eksperimenterende pop album.  Hun kom med band, og det lagde derved grobund for at komme lidt længere ud over scenen end det lykkedes for Jensen McRae.

Spellling strålede alt det solen ikke magtede denne dag, og imponerede med elegance og overskud, og ikke mindst en dragende vokal, der dog måtte plejes med te undervejs.

Også danske Barbro havde havde lidt problemer med halsen, og derfor måtte de i bandbussen på vej herover lege gættelege, så Barbro kunne hvile stemme, og dulme den i rom. Det virkede som den helt rette kur, og Barbro gav en intens og minderig koncert, der var ganske velbesøgt og blev afviklet på den lille Diorama scene, festivalens mindste scene for upcoming navne.  

En god start på den opkommende festivalsæson, og med Spellling som dagens mest oplagte kandidat til at komme på diverse ’jeg så dem inden de brød igennem for alvor’ TOP 5 lister fremover.  

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.