Hjalmer – Paletten, Viborg – 12.10.19

Hjalmer - 2019 af POUL ERIK PEDERSEN (4)

Fotograf: Poul Erik Pedersen

”Hjalmer åbner for maskinrummet på akustisk efterårsturne”

Hans offentlige karriere har reelt set kun varet lidt over to år, men han – den nu 24-årige Hjalmer Larsen – har med sin karakteristiske stemme og ligefremme udstråling allerede sunget sig ind i mange publikumshjerter – og det på tværs af generationer.

Lørdag begyndte han sin efterårs-turne på det charmerende spillested Paletten i Viborg, og Side 33 havde Poul Erik Pedersen på pletten som fotograf og stemningsrapportør.

Der tale om en akustisk tour, hvor han blot er i selskab med guitaristen Simon Luth for at præsentere et ydmygt og intimt set-up, hvor han skærer helt ind til benet. Publikum mødes direkte i øjenhøjde og inviteres med ind i det rum, hvor musikken begyndte – nemlig med en guitar og en tekst – og sangene opleves derfor i deres reneste form.  

Han pladedebuterede med EP’en ”Skabt til at være ung” i november 2017, og siden da er det gået utroligt stærkt for ham. Til trods for sin unge alder, har han allerede et væld af koncerter med i bagagen – flere efterfølgende singler – og et debutalbum lige på trapperne.

Det høres at han har en popsmed i blodet, og resultatet er at han leverer god gedigen dansksproget popmusik, helt uden skjulte dagsordener. Man får hvad man ser og hører. Ærligt og redeligt.  Når han træder ind på scenen, kan man se at den unge sanger er i sit rette element, i samværet og i nærværet med sit publikum. Han formår at komme ud over scenekanten og ned til sit publikum, på en lidt skæv og underfundig måde.

Han rammer lige der, hvor det måske er det sværeste at ramme med en popsang – simpelt og ligetil – uden filter. Hjalmer favner os alle med forfriskende på sange om flygtige forelskelser, op og nedture, og udfordringerne ved det at blive voksen. Han formår rent faktisk at skabe musik, der er brugbar både i den eftertænksomme stund, og som til en aften med dåsebajere hjemme på sofaen.

Som publikum blev man i den grad taget med ind i maskinrummet – hvor man virkelig mærkede at Hjalmer rent faktisk mener noget med sine tekster, og har noget på hjerte til os alle, og en reel intention om at give lidt kærlighed til dem han møder på sin vej.

Vil du møde Hjalmer på hans efterårsturne skal du nok sætte turbo på billetkøbet, for salget går nogenlunde ligeså hurtigt som salget af fast-food på en tømmermandssøndag.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.