HUSH + MICHAEL FALCH (solo) – TUSE NÆS – 04.08.19

405A3065

Fotograf: Maria Fremming

En helt særlig oplevelse med Dorthe Gerlach og Michael Falch

Langt fra alting. Helt ude hvor kornet gror, og hvor der er langt mellem lygtepælene og ingen lyskryds, der afholdt Tuse Næs Kunsthåndværk, deres årlige Havefest. Det musikalske menukort indeholdt to fristende hovedretter – Michael Falch samt Hush med Dorthe Gerlach i front. Side 33 havde Maria Fremming på plads – og hun fik både skarpe fotos, fed stemningsrapport og et lille interview i kassen. Læs hendes beretning her: .

Lad os starte med at slå en ting fast. Ingen gik sultne fra denne havefest. Begge artister sørgede i den grad for mættende kvalitets underholdning. De var utrolig veloplagte og havde begge en tæt kontakt med det siddende publikum, der som det hører sig til en havdefest, havde medbragt stole, tæpper og et fantastik godt humør.

Hush lagde for og de salige smil blandt publikum brød frem, da Dorthe Gerlach åbenbarede sin smukke lyse og meget unikke stemme. Det var bare som tilhører, at læne sig godt tilbage og nyde den salighed, der bredte sig rundt i haven når hun sang.  At lytte til Hush og deres veludførte country-pop, kunne ikke give bedre mening herude, hvor selv naboens græssende køer holdt pause og lyttede med. Man fik en fornemmelse af, at det vilde vesten lå lige om hjørnet, selvom man sad trygt på den ellers så dresserede græsplæne, der omkransede den lave scene, hvor der øjeblikkeligt opstod intim samhørighed mellem de optrædene og de mange betalende gæster. Begejstringen nåede nye højder i sættets sidste nummer – da den gamle Malurt klassiker ”Mød mig i mørket” – blev serveret som en smagfuld duet med Dorthe Gerlach og Michael Falch. Pludselig var udtrykket toppen af poppen ikke bare titlen på et TV-program, det var også den rendyrkede og ægte virkelighed!

Koncerten med Michael Falch var annonceret som solo – men han havde nu alligevel taget et godt selskab med sig – nemlig Live Johanson på Cello og Lars Skjærbæk på guitar. De gav en koncert, der indfriede alles forventninger og mere til. En hel ny sang – ”Alt for vild” – blev luftet – og den ramte lige i hjertet. Det er en sang, der har så meget at fortælle, og en sang der i fremtiden nok bliver svær at komme udenom. Allerede nu får sangen da også mange henvendelser fra fans der vil vide hvornår den bliver udgivet. Det svar blæser stadig i vinden – for Michael Falch er en mand med mange bolde i luften – og mange spændende planer. Men i en snak med Side 33 løftede han dog sløret for, at han og Lars Skjærbæk aktuelt arbejder med omkring 50 nye sange, der måske/måske ikke finder deres vej ud i livet. Men det bliver ikke før i 2021, at de kommer offentligheden for øre. For resten af 2019 er afsat til hans første tour med Mathilde Falch og 2020 står i nostalgiens tegn med gendannelsen af Malurt.

Bagkatalog og gode historier var der også masser af i Tuse Næs denne stemningsfulde sommersøndag. Da Michael Falch introducerer sangen “Vogt Dig” sker det med en lidt lummer sød fortælling om hvad der sker i et lille samfund på landet, og det blev ledsaget af gæve grimasser, der passer til historien. I slutningen af nummeret får guitarist Lars Skjærbæk lov til at folde sig ud med en solo, der nok vil kunne gøre 99,9% af alle andre guitarister godt øko-grønne af misundelse. Det var så eminent og smukt, og der duftede af ren verdensklasse her på markerne lidt uden for Holbæk.

Michael Falch, der under hele koncerten var siddende rimelig rolig på sin stol, fik under sangen “En drømmers by” en pludselig trang til at komme lidt omkring, så med stor energi sprang han ned af scenen og rundt blandt sit publikum. Her fik han hilst på mange, løbet i spurt rundt på plænen samt danset på skraldespanden. Et sundt tegn på, at trods en lang Michael Falch solo turne, er det som om at han bare har mere og mere at give af, så veloplagt og imødekommende, så glad på livet og med en stemme, der aldrig har været bedre. 

Efter koncerten fik Side 33 mulighed for at spørge Michael Falch om hvordan det var at spille på sådan en fin havefest en søndag eftermiddag i bedste kaffetid.

Svaret faldt lige fra hjertet –  

“Jeg elsker at komme tilbage til ‘særlige steder’. Tuse Næs er et særligt sted.  Jeg kan ikke komme i tanke om noget lignende koncertsted i landet. Den smukke have langt ude på landet, alle kulturaktiviteterne, og så lige 1100 mennesker sådan en augustsøndag. Det føltes godt at komme tilbage med udvidet besætning i forhold til, da jeg var der solo for 6 år siden, og så var det selvfølgelig også noget særligt at synge duet med Dorthe Gerlach på hendes version af ‘Mød mig i mørket’ fra Toppen af Poppen.”

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.