HUSH og Danmarks Underholdningsorkester – DR KONCERTHUSET – 24.04.19

HUSH PRESSE FOTO

Fotograf: Pressefoto

”Turnestart med et par pæne esser i ærmet”

I USA har de måske nok Lady Gaga og Bradley Cooper – men det er jo bare film – og så lidt flimmer. I Danmark har vi ægte glimmer i form af Dorthe Gerlach og Michael Hartmann. De er blandt os i virkeligheden. De viser os den.De synger om den. De er Hush.

På den aktuelle ”Symfonisk Tour” har de sammen med resten af deres band – Kristoffer Sonne (trommer), Jesper Haugaard (bas), Andreas Käehne (pedal steel, mandolin, el-guitar) – allieret sig med Danmarks Underholdningsorkester. Et orkester der har eksisteret som privat orkester siden 2015, men rødderne går mere end 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939 under Danmarks Radio.

Under navnet DR Underholdningsorkestret indspillede de i 2012 et album med HUSH med titlen ”Live i koncertsalen”. Så recepten var velkendt, og man vidste således på forhånd, at man godt kunne forvente et perfekt match. Sætlisten rummede da også en del gengangere fra dengang.

Og hvorfor passer de egentligt så godt sammen? Der er naturligvis flere årsager, men det er ikke mindst fordi at underholdningsorkestret er kendt og anerkendt for at bygge bro mellem musikgenre, og skabe nye rum til musikken. Det lykkedes igen på smukkeste vis i går.

De lagde dog blot ud som trio – bare Dorthe Gerlach, Michael Hartmann og Andreas Käehne på pedel-steel – med nummeret ”Friends Forever” fra deres seneste album. Dorthe Gerlachs stemme fremstod krystalklar og klækkelig,
og ydede virkelig sit til at salen her viste sig fra sin absolut bedste lydmæssige side.

Fire strygere kom med i næste nummer ”If You Go Breaking My Heart” – uden at gøre større anstrøg af sig, men så skete der noget! Ni blæsere kom på scenen til ”Look For America” og et arrangement, som selv Randy Newman ville være stolt af, spillede sig ud. Et tidligt højdepunkt, som dog hurtigt blev udfordret af “Homesick for Home”. Et nummer, hentet i en helt anden boldgade , og om bare lød af roots-rock i verdensklasse. Lukkede man øjnene undervejs kunne man foranlediges til at tro, at selveste Eric Clapton var kommet på scenen, men det var nu stadig ”blot” Andreas Käehne, der tryllede.

Efter det nummer kom resten af strygerne på scenen, og hele 26 musikere prydede og senere frydede nu fra den flotte sceneopsats, der også  blev forkælet af en behagelig og indrammende lyssætning. Numre som ”Come To My
Rescue” og ikke mindst ”Try” fra det seneste album ”Sand” fik nye vinger, og efter et 45 minutters første sæt var rammerne solidt sat for en af de aftener, der er værd at huske.

Der var således alle de rigtige grunde til at glæde sig til andet sæt – og da netop åbningsnummeret på andet sæt blev ”For All the Right Reasons” – var man klar over at nydelsesbarometret nok skulle på overarbejde i dag.

Romantikere, musikhjerter og slet skjulte bløddyr, som denne skribent, blev rørt og ramt af en helt nedtonet duo version af ”Home” – parrets ”find hjem til kærligheden igen” sang.  Med fælles vokal i omkvædet fremstod den både udsøgt inderlig og lige så stærk, som en Carolina Reaper chili.

Underholdningsorkestret underspillede sig på mesterlig vis ud i ”Drown”, der på nærmest meditativ vis sendte publikum på det der føltes, som en skøn lang tur langs havet. Ren balsam for sjælen. Efterfølgende kom så versionen af Søren Huss’ ”Et hav af udstrakte hænder”, og også den fik følehornene på overarbejde.

Country rødderne fik næstekærlig næring i en veloplagt udgave af ”Do What You Love To Do” – inden ”A Lifetime” satte punktum for et 45 minutter langt andet sæt, som også fik god kulør af fine anekdoter fra den altid dårende Dorthe Gerlach.

Et par ekstra numre blev det også til. Først ”Inger’s ting” – der desværre blev foldet lidt for langsomt ud – og så aftenens store overraskelse – en ren godbid i form af en ærefuld fortolkning af Kate Bush nummeret ”Babooshka”. Sikke en turne start! 102 minutters underholdning af fineste karat. Glæd Jer hvis I skal se dem til en af de kommende seks koncerter på turen :

25 April kl. 20.00 Musikkens Hus, Aalborg
26 April kl. 20.00 Roskilde Kongrescenter
27 April kl. 20.00 Musikteatret, Holstebro
28 April kl. 20.00 Musikhuset Aarhus
4 Maj kl. 20.00 Vejle Musikteater
5 Maj kl. 20.00 Odeon, Odense

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.