Jacob Dinesen – Elværket – 09.11.19

405A8786

Fotograf: Maria Fremming

"Dinesen - Danmarks Darling!"

Jacob Dinesen er en galant ung mand, der i de senere år har rejst gennem land og by med sit store rockshow med kæmpe succes. Han har en fabelagtig evne til at ramme og samle et ganske bredt publikum.

Denne aften i Holbæk på Elværket er ingen undtagelse. Der er ingen aldersbegrænsning når man går til en Jacob Dinesen koncert. De fleste aldersgrupper er repræsenteret og alle virker som om de er kommet for at blive, ikke kun til denne aftens koncert, men også langt ind i fremtiden.

De mest dedikerede fans står tæt på hinanden og ikke langt fra scenen og venter med venligsindet utålmodighed, der kan ses i de glødende lys i deres øjne og i en lettere urolig trippen i fodhøjde. Helt henne ved scenekanten står to kvindelige fans, der har fundet hinanden trods en alders forskel på omkring 20 år. De har udviklet et venskab via en fangruppe på Facebook, der hedder Jacob Dinesen Support, nu har de på trods af alder og logistik fundet deres musikalske sjæleven og i følgeskab tager de to kvinder på lange ture rundt i landet for at følge deres passion for Jacob Dinesens musik.

Bandet går på scenen med Rasmus Rydahl på guitar, Jens Pilgaard på Bas, Jesper Andersen på trommer, David Lee på keyboard, samt naturligvis Jacob Dinesen i front.  Første nummer er “Found It “ fra Jacob Dinesen nyeste album, og det et nummer, der efter bare 20 sekunder får hele den meget pakkede sal til at klappe og pifte i begejstring. Publikum er klar til en fest og man fornemmer straks at det er hele bandet også. Legesygt brager første nummer af sted som var det Nytårsaften omkring midnat, og det niveau holder de imponerende nok koncerten ud.

Stemmen, der bor indeni Jacob Dinesen, er utrolig dyb mørk maskulin og forførende. Måden han fremfører sine sange på både betagende og berusende. Han er et ægte naturtalent, der forstår at bruge sine sange og tekster på en så enestående måde, så hans publikum nærmest er selvantændelige fra koncertens start til slut.  Det er som om at hele koncerten i Elværket foregår inde i en roterende rockende rytmeboks som Jacob Dinesen med velbehag kontrollerer til perfektion. 

Der er dog ikke kun rock, rul og fart over feltet. Sætlisten indeholder også de mere stille sange, hvor både publikum og bandets medlemmer kommer ind og mærker sig selv, får kigget lidt indad. Men Jacob Dinesen lader ingen tilstande gå i dvale.

Fokus ændres rettidigt fra det indadvendte og følsomme, og så er vi tilbage i en sydende og boblende tilstand af energi og power.  Jacob Dinesen evner simpelthen at få sit publikum med sig hele tiden, fra start til slut, fra ung til gammel, fra første række, til dem i baren og til dem der helt glemte at snakke på bageste række. 

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.