JAN ERIKSEN – “Anne, Sanne & Lis”

Fotograf: PRESSE

Anders Kristensen har læst bogen.

Jeg har efterhånden læst en del musikbøger, biografier og rockleksika og senest Allan Olsens “Laksetrappen”. Det var en god oplevelse, da bogen er skrevet af Olsen selv. Det giver bogen et autentisk udtryk og det er næsten som man sidder til en live koncert med historier fra randområderne.

Nu har jeg fået bogen om Anne, Sanne og Lis i hånden. Jeg synes egentlig den var lidt blodfattig i starten, men som jeg kom længere ind i historien, blev det faktisk en god beskrivelse – dog desværre kun på anden og tredje hånd.

Det er desværre ikke lykkedes, at få de tre kvinder med som sandhedsvidner og som forfatteren skriver, så er bogen kommet til verden med interviews med musikere og branchefolk.

Anne, Sanne og Lis er en væsentlig del af dansk musikhistorie og kigger vi 40 år tilbage, hvor jeg var ca. 20 år, hørte jeg for første gang Anne Linnet Band spille og synge ” det er ikke det du siger”. Anne, Sanne og Lis er historien om stærke musikalske forbilleder. Et af kapitlerne indrammer bogens handling, nemlig det at de er mødre for en hel generation.

Længere inde i bogen, er der gode beskrivelser af dansk musikliv som var i vild vækst. En musikverden som ofte var præget af mandlige forbilleder, men Anne, Sanne og Lis har med deres indtog på scenen, hver især fundet deres tydelige plads og lyd. En lyd som mange i min generation husker som var det i går. Den historie formår bogen og forfatteren faktisk at frembringe.

Jeg har funderet lidt over rækkefølgen i bogens overskrift; Anne, Sanne og Lis og om den er tilfældig eller er det “kendisfaktoren” der slår igennem. I min optik er Sanne den tydeligste af de tre, og hun er med rette i folkemunde også kaldt for “rock – mamma”. Men tænker jeg nu efter, er Anne Linnet nok den artist der har ramt mig tydeligst, især med ” Marquis de Sade” til det mere pæne samarbejde med Møllehave og sangene til Tove Ditlevsens forfatterskab. Lis Sørensen husker jeg mest for samarbejdet med Sebastian og det nære jeg stor respekt for – da de to passer meget fint sammen. Lis Sørensen står dog ikke tilbage for at fortælle om hendes karriere, da hun lader forfatter Danni Travnn skrive sine erindringer.

Bogen Anne, Sanne og Lis udkommer belejligt i forhold til den annoncerede Arena – tour, som nu også rummer at Grøn Koncert lancerer Anne, Sanne og Lis. Det udvander måske historien og magien, men jeg håber det lykkedes for de tre aldrende kvinder, og at de kan genvinde lidt af fortidens gunst for det fortjener de faktisk.

Udgivelsesformat: BOG
Udgivelsesdato: 26.04.19
Label: STORY HOUSE
Genre: PORTRÆT

Leave a Replay

Fotograf: PRESSE

Udgivelsesformat: BOG
Udgivelsesdato: 26.04.19
Label: STORY HOUSE
Genre: PORTRÆT
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.