JESPER BINZER – Kulturium, Ishøj – 20.08.20

JB af SVEN L

Fotograf: Sven Levandowsky

"Jesper Binzer leverede et brag af en rockkoncert og hele tre verdenspremierer på nye numre"

At tænke sig. En af vort lille lands ægte rockstjerner, der efterhånden rummer 40 års erfaring, som et utæmmeligt scenemonster af den kaliber, der ALTID kommer langt ud over scenekanten, kan man i øjeblikket opleve til det man vel næsten kan kalde intimkoncerter på hans korte “Jesper Binzer vs. 2020” turne.

Turen – på bare fem koncerter – blev igangsat fredag på det passionerede spillested med den altid gode lyd Kulturium – hvor omkring 200 LIVE sultne mennesker i alle aldre havde indløst billet til en siddende koncertoplevelse. Men som Jesper Binzer med smil på læben og vanlig lige dele vildskab og charmerende glød i øjnene nøgternt konstaterede – “Selvom man sidder ned – kan man godt stå lige midt i nuet”

Rent faktisk var det første gang nogensinde at Jesper Binzer skulle optræde for et siddende publikum – men som den lige om lidt 55-årige frontfigur sagde fra scenen – ”jeg er kommet i en alder, hvor jeg faktisk er lidt misundelig på at I bare kan sidder der og nyde det hele”.


Og nyde koncerten gjorde et fra starten tændt og begejstret publikum, der undervejs leverede  bifald, som selv en så etableret artist som Binzer blev både overrasket over og ramt af – og han  kvitterede da også undervejs med at konstatere ”Det er I mødet med Jer man ved hvad man går og laver – og det her er et dejligt møde”.  

Jesper Binzer udgiver et nyt album den 20.11, der får titlen ”Save your soul” – og det og meget andet fik Side 33 en snak med ham om inden koncerten – men mere om det senere. Det Side 33 og publikum fik her og nu var nemlig en ægte og officiel verdenspremiere på hele tre numre fra det kommende nummer, samt live premiere på den første single “Premoniton”. Et nummer de fleste fans nok allerede havde hørt, blev gemt som et veloplagt første ekstranummer inden det majestætiske og glødende afslutningsnummer ”Wild Child” (af Savage Rose), som Jesper Binzer og band i den grad fortolkede ætsende, æstetisk og med stor ære.

Og nu vi taler om bandet – hvilket et! Det er i den grad musikere, der kan være mere til at farve og forme et nummer – ikke mindst det senest tilkomne medlem af bandet ’Jay Boe” alias Jesper Bo Hansen (Glenn Hughes, Anne Linnet, Hush, Jens Lysdal o.m.a) – der i flere numre ikke mindst i ”Real Love” og i særdeleshed på det mesterlige ”Planet Blue” leverede magi af den slags, der gav måbende udtryk og anerkendende nik hos de fleste blandt publikum.

Det samme skete når guitarist Søren Andersen – som jo udover sin hovedrolle i Electric Guitars, en solokarriere, også spiller sammen med ’Jay Boe” er en del af bandet bag rocklegenden Glenn Hughes – fik løbepas til at gå solo på strengene, som f.eks.  i selvsamme ”Planet Blue”, hvor han gik helt i knæ, og spillede sig helt derud, hvor vi kun finder de få. Så siger man bare tak – og glæder sig over at det sådanne oplevelser, der lagrer sig direkte i musikhjertet for evigt. Ligesom soloer i toptunede versioner af ”Dream Big” og i det det nye fremragende titelnummer ”Save your soul” i øvrigt gjorde det.


Resten af bandet – Christian Hede Madsen på guitar, Anders Borre Mathiesen på bas, og Jakob Rønlov på trommer sikrede resten af kraften og sammenhængskraften, der gør at man til en koncert med Jesper Binzer nok tænker far-rock undervejs, men ikke et øjeblik savner D-A-D. For hvor D-A-D – alle fortræffeligheder til trods – er blevet et brand, hvor den nostalgi, som Binzer selv aldrig dyrker og aldrig dvæler ved – er blevet et vilkår – er Binzer med band helt ny benzin på rocktoget, der med klassiske dyder og nysgerrighed på sin samtid leverer musik, der har lige dele kontakt til hjerte og hjerne. Det nye album leverer endda et par sange, der sagtens kan fortolkes som protestsange, og viser således også her en side af Jesper Binzer, som ikke er set før.


And thats the way it is – Jesper Binzer er en mand i fart og i bevægelse – og han bevæger stadig her 40 år inde i karrieren med en tænding og en vilje, som ikke kan kan købes for penge.

Til gengæld kan man stadig nå at købe en billet til en af de kommende tre koncerter i Pavillionen Grenå den 27. august, Fredericia Teater den 28. august og til sidst den 29. august – hvor det er udendørs til den nye festival Slagelse Sommerlyd, hvor der også blot er 400 pladser.  Jeg siger bare – har du rock i blodet, så snyd ikke dig selv for en af disse unikke muligheder for en oplevelse for livet.

Og i disse tider kan det ikke understreges nok – det en fornøjelse at se hvordan folk opfører sig og respekterer alle retningslinjer omkring adfærd. Det der var størst chance for at blive smittet af fredag aften i Ishøj var ren og skær glæde og øjeblikke af lykkerus, og ja så blev ens hørelse måske også lige sat på prøve. Men altså vi kan skrue ned for meget, men ikke for lyden af rock and roll. Så ja – det var bragende højt – og det var lige til at blive høj af – selv siddende og på behørig afstand – mens man kunne konstatere at alle COVID-19 restriktioner overholdt til punkt og prikke. Stort cadeau til Kulturium og publikum.


Det var således 80 underskønne minutter uden svagheder, og som også viste flere nye sider af en gammel cirkushest, der var mere end klar – og altså forkælede med hele fire nye numre. Udover de allerede nævnte den herligt hårdtslående ”My Head” og så den straks fængende kommende anden single ”Choose sides”, der i den grad lød af en nyklassiker indenfor melodisk rock.   

Og skulle nogle stadig gå og tro at man skal vælge sige mellem D-A-D og Jesper Binzer solo, eller tror at det bare er mere af det samme, så er svaret herfra helt klart – ”Glem det” – det er en win-win eller måske mest af alt en guldmønt med to forskellige sider!  

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.