Joe Satriani – Amager Bio – 03.04.2023

Joe Satriani 2023 Fotograf Henrik HIldebrandt (4)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

"3 års ventetid blev vekslet til 3 timers guitarguf for feinschmeckere"
Reporter: Belinda Hildebrandt – Fotograf: Henrik Hildebrandt  

Joe Satriani er i disse dage på et regulært triumftog i vores lille land. Hele fire dage i streg spiller han i Danmark i forbindelse med hans ’Earth 2022 – 2023 Tour’.

Og skulle nogen være i tvivl, så kan han endnu. Den 66-årige guitarist gav således en både lang og bragende koncert fredag aften i Amager Bio. Endda her for anden aften i træk – og igen for en totalt udsolgt sal, der med en spilletid på 2 timer og 50 min fik fuld valuta for pengene. Penge der var betalt for længst. For koncerten havde været udsat i hele 3 år pga Corona pandemien.

Meget har ændret sig i verden på de tre år. Men ikke Joe Satriani. Folk fik hvad de kom for. Forventningerne blev indfriet. Joe Satriani gav publikum en af den slags oplevelser, som man kun kan give, hvis man tilhører den inderkreds, der med rette kan regnes som værende blandt verdens bedste guitarister. Han spiller kort sagt blændende, og han spiller meget. Nogle synes det er blær’ andre synes det blæret.  

Publikum ville ikke lade forventningens glæde blive den største, og de var åbenlyst fuldstændig forgabt i Joe Satrianis syngende guitarspil. Unge som gamle stod de med åbne munde og ørerne godt spidset til og de sugede fuldstændig alle de fede guitarsoloer til sig.

En meget veloplagt Joe Satriani foran sin trio gav publikum en masse godbidder i form af klassikere som “Summer Song ” og ” Surfing With the Alien “. Undervejs valgte Joe Satriani også selv at komme med inputs , og sørgede for at publikum fik nogle mere uventede oplevelser, og en del nyere numre. Det var tydeligt at det er en rutineret artist, der nok spiller samme sætliste som dagen før, men alligevel lader sig blive inspireret af både dagsformen i hans band og det publikum hans står overfor.

Der var højt til loftet, og man kunne mærke en nerve og en energi, som var så smuk og fuldendt den aften. Det var en nydelse og sindssygt imponerende at opleve et menneske jonglere med sin guitar på den måde – som den naturligste leg – også her godt 37 år efter hans debutalbum. Denne form for instrumentalmusik er helt klart mest for guitar nørder, og er man det så lægger du ikke engang mærke til at der ikke var en sanger til stede, for guitaren overtog den rolle og var den sublimt syngende part den aften.

Vi snakkede med de ansatte i Amager Bio og personalet havde stor sympati for Joe Satriani, som de beskrev som værende helt nede på jorden, med masser af overskud. En person som giver sig god tid til at snakke med sine fans og folk omkring ham. Det kan 15 nomineringer ved Grammy Awards og over 10 millioner solgte albums igennem årene ikke ændre ved.

Men bag enhver verdensklasse artist står ofte gode folk. Denne aften ingen undtagelse i form af den legendariske trommeslager Kenny Aronoff (John Fogerty, John Mellencamp) og bassist Bryan Beller. De var den tænding der skulle til at løfte stjernen i front.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.