JOEY LANDRETH – BYGNINGEN I VEJLE – 21.05.19

TF 18 CF FOTO af Joey Landreth2

Fotograf: Christian Friis

”Blæret dygtighed – helt uden pral”

Landreth er der ikke så mange, der hedder. Men af de ikke så mange med Landreth-navnet, er der en vis, høj koncentration af musikere.

Joey Landreth, der gav koncerter i Sønderborg, Vejle og Esbjerg, spiller normalt med sin bror, David i The Bros. Landreth. De er sønner af  musikeren Wally Landreth og på Landreth-stamtræet hænger ligeledes super-slideguitaristen, Sonny Landreth, kendt både som solist og nok endnu mere via John Hiatt-backingbandet, The Goners.

Det pudsige er, at selvom Joey Landreth kommer fra Winnipeg, nord for USA´s nordstater i Canada og Sonny Landreth er sydstatsmand fra Mississippi, baseret i deep south-Louisiana, så er deres slideguitar-spil tæt beslægtet.

Lidt pudsigt ligeså, er det, hvordan Joey Landreth, som jeg hørte ham i Bygningen i Vejle denne aften har en del tilfælles med en anden stor canadier – produceren og multiinstrumentalisten – Daniel Lanois. Der var dog ikke nogen Lanois-cover på sætlisten i Vejle, men så var der fuldfede Joey Landreth-covers af Ry Cooder, Little Feat og Ray Charles at fryde sig over, udover både helt ny sange og sange fra Joey Landreths to soloplader ”Whiskey” og ”Hindsight”. Allerbedst, synes jeg, var Joey Landreth i de ømmeste og mest stille passager – f.eks. i den inderlige ”Father, Son, Holy Spirit ”fra den helt nye og stærkt anbefalelsesværdige ”Hindsight”.

Mange af de tilstedeværende 2-300 publikummer har med garanti stiftet bekendtskab med ham på Tønder Festival, hvor han flere gange har optrådt med The Bros. Landreth, og de er heldigvis ikke  lagt i mølposen. Til en guitar-masterclass om eftermiddagen, før Vejle-koncerten, kunne Joey Landreth berolige med, at han fra september igen turnerer med The Bros. Landreth. Guitar-masterclass´en var imponerende velbesøgt fra nær og fjern. Så vidt jeg forstod er Joey Landreth måske allermest kendt som et youtube-fænomen med diverse demo- og guitar-instruktionsvideoer. Til koncerten var der vist også flere, der spiller guitar på daglig basis end os, der holder os til luftguitaren.

Min ledsager på turen til Vejle, sanger-sangskriveren OG guitaristen, Mads Christian Hansen mente på vejen fra Sydsjælland til Sydøstjylland, at der var en risiko for, at der kunne gå se-mig-se-hvor-meget-jeg-kan-med-min-guitar i koncerten, men heldigvis, for mig ikke-guitarist, blev det ikke en prale- og blærerøvsskoncert. Landreth-trioen var godt nok overdrevne og blæret dygtige, men de spillede hele vejen igennem på musikkens og sangenes præmisser uden at forfalde til pral. Dét har de ikke brug for, så dygtige er de.

Vedhæftede foto er fra en tidligere optræden på Tønder Festival.

Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.