JON POLD SYNERGY “On”

Fotograf: ALBUM COVER

"Så er der tændt op for NUstalgi knappen”

Jon Pold Synergy er efter en enkelt EP – og tre single forløbere – ude med deres debutalbum.

De gør ingen dyd ud af at skjule, at navne som Level 42, Peter Gabriel, Muse, Mezzoforte og Sting har en væsentlig indflydelse på det musikalske output, som de ønsker at præsentere.

Det er således et internationalt lydbillede, der møder en – og heldigvis lyder det ikke bare som ikke album, der lige så vel kunne være udgivet i 80’erne.

Når de er bedst evner de rent faktisk at omforme deres nostalgiske tilgang til en mere nutidig lyd – hvor forbillederne ikke skygger for bandets egen synergieffekt. Man kan vel nærmest sige at de får tændt for NUstalgi knappen.

Det lykkedes især på de tre singler, der allerede har været ude – ””When Gods Die”, ”Hush” og ”The Great Divide” – og det gør det i høj grad også på titelnummeret ”On” – der meget vel kunne lyde ,som det funky comeback-hit Level 42 endnu ikke selv har evnet at hive ud af bassen.

Og bassen har masser af rum og plads – og er gennemgående albummets puls, uden dog at sjæle fokus. Keys, trommer, guitar og korarbejde får også den plads de skal have – og efterlader indtrykket af et virkelig seriøst stykke håndværk – leveret direkte fra musikhjertet. Det rækker så ikke hele vejen. F.eks. lyder åbningsnummeret ”The Wheel” nok mest af alt, som et A-haa nummer fra overskudslageret, der får kunstigt åndedræt af en Mark King fra Level 42. Men oplivende bliver det altså aldrig.

Alt musik og tekst er skrevet af Jon Pold (tre af numrene, dog med samarbejdspartnere) – og at han er en kreativ og dygtig musiker viser han ved også at turde at favne det mere eksperimentelle funky prog-rock i et nummer som ”#45”. Det har ikke skyggen af hitpotentiale, men det er godt nok fedt at lytte til på nogle højtalere, der er i direkte kontakt med en volume kontrol, der godt må bruges.

Også balladen ”Hold Me” kan noget – og forstærker indtrykket af et band, som har væsentligt mere end fire basstrenge at spille på. Nummeret er en duet med den hollandske sopran Sara Weeda, som har været med til at skrive nummeret – og som også medvirker på yderligere et par numre. Smuk stemme, som Jon Pold der har håndplukket.

Selv synger Pold også glimrende. Han indeholder ikke den store personlige lyd, men er stilsikker og formfuldendt – hvilket passer så ganske udmærket ind i det samlede indtryk af en plade, som bestemt fortjener, at en hel masse 80’er nostalgikere , prog-rockere og funk folk rundt omkring sætter sin afspiller på ”On”.

 

Udgivelsesformat: LP/CD/Digitalt
Udgivelsesdato: marts 2019
Label: Thumb Records
Genre: Prog rock/pop

Leave a Replay

Fotograf: ALBUM COVER

Udgivelsesformat: LP/CD/Digitalt
Udgivelsesdato: marts 2019
Label: Thumb Records
Genre: Prog rock/pop
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.