JONAH BLACKSMITH – Paletten, Viborg – 25.03.22

Jonah Blacksmith af PEP (2)

Fotograf: Poul Erik Pedersen

"Brødrene og bandet ramte igen noget, der er større end dem selv"

Denne aften på Paletten i Viborg, stod den på velspillet folk-pop fra Jonah Blacksmith, der musikalsk forener og favner den nordjyske natur. Fotograf Poul Erik Pedersen var på pletten for SIDE 33, og har sat ord og billeder på en oplevelse ud over det sædvanlige.

Deres lydunivers er lige dele dynamisk og grandiost. Føles nærmest som mødet med Vesterhavet, hvor musikken er født. Hjemegnen Thy, spiller generelt en fremtrædende rolle for bandet.

Til tider spiller Jonah Blacksmith ’blot’ i trio format, men på den aktuelle klub tour er de afsted med hele det store og velspillende syvmandsorkester. Bandet udstråler en positiv energi, og de spiller med stor lyd og dynamik. Med deres imponerende musikalske alsidighed, formår de at folde deres personlige og håndspillede sange ud i et frit og ubesværet univers, som man let indfanges i.

De fletter både tråde mellem det voluminøst himmelstræbende og det helt nærværende og intime univers. Jonah Blacksmith har en tilgang til musikken, som er unik og det kan mærkes, når de indtager de store scener.

Det er tydeligt at fornemme at brødrene Alstrup er vokset op i en familie med folkemusikere og spillemænd, og ud af barndommens landsbysmiljø på ’udkanten’ af Danmark, hvor bedstefaren har givet den musikalske arv videre til to brødre. Det afspejler sig i deres sangkatalog, der gives frit spil, og ofte er fokuseret omkring livstemaer, hvor der ofte er fokus på det nære, kærligheden og frygten for at miste den.

Så er det ikke bare længere musikken, men det er også et bud på den rene berigende kunst, det er at ramme noget, der er større end en selv.

De har et tonesprog og en puls, der kan mærkes, og der forkæler med detaljer, lag og flotte korarrangementer – og alle på scenen Thomas og Simon Alstrup, Søren Bigum, Søren Poulsen, Lasse Alstrup, Jon Kjeldsen og Thor Kortegaard får sat deres mærkater i det samlede billede.

Sangene fra JONAH BLACKSMITH evner også at løfte blikket fra det fælles ophav og hjemstavnen, for i stedet at stille skarpere på det liv vi lever, vores samtid og på det, vi giver videre på godt og ondt. Alt det, livet har at byde på – glæde og sorg, kærlighed og afsavn – er blandt farverne på paletten.

Som lytter føler man sig hurtigt velkommen og hjemme i alt deres musik, men fra denne aften må numre som “Monster”, ”Honey”, ”Dreams”, ”I Am King”, ”Off The Track”, ”Dandelion” ”Once You Love”, “Daughter Of Jonah” dog alligevel fremhæves.

Med vanlig ro og selv sikkerhed gav bandet sit Viborgensiske publikum en fuldtonet Jonah Blacksmith koncertoplevelse, og bandet efterlod sit publikum rørte, euforiske og særdeles varme om hjertet. Publikum forlod salen med et smil på læben og havde vel kun et ønske tilbage…, at koncerten havde været endnu længere.

Picture of EHDK

EHDK

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.