JOYCE + PAULINE – Paletten, Viborg – 06.11.21

Joyce Foto Flemming H. Christensen

Fotograf: Flemming H. Christensen

”Dobbelt up på overbevisende ungdommelig manifestation”

Lørdag aften gav bandet Joyce publikum på Paletten i Viborg en af den slags oplevelser, som med garanti vil blive husket længe. I 2020 udgav bandet debutalbummet “Formskifter” – og det er i år fulgt op af singlen ”Lev beskidt”.

Som efterhånden halvgammel i gårde er jeg ikke bange for at konkludere, at jeg tror, at Joyce er kommet for at blive, ligesom mange andre unge bands med tørst på livet.

Gruppen hentede to priser til den prestigefyldte Carl Prisen uddeling 2021 for ’årets sang’ og ’årets komponist inden for rock’, og ”Formskifter” var nomineret til hele 6 priser ved kritikerprisen Steppeulven 2021, og de gik hjem med prisen “Årets Håb”. Og der er da bestemt håb for ung dansk musik, og der er heldigvis meget af det.

Hvis jeg skal samle min oplevelse i et, så er Joyce et godt mix af de hedengangne punkere Sods og de mere 80er agtige The Smiths, tilsat høj energi og positiv vrede. En fantastisk oplevelse.

Joyce er en del af den evigt uregulerbare bevægelse i dansksproget musik, der fik nye bølger og gik nye højder efter at The Minds of 99 i 2013 blev vinderne af DRs Karriere Kanonen.

Nu er Joyce så på banen, og de er allerede trådt i karakter med stor intensitet og musikalske charme. Fra det sekund lyset blev tændt på scenen i Viborg smed bandet, med den karismatiske forsanger Sebastian Wegener, alt over bord – i positiv forstand. Og det blev mere og mere intenst, som aftenen gik. Jeg vil kort og godt beskrive det som en energiudladning og en ægte manifestation af et ungt liveband, som plukker stjerner ned.

Aftenen blev indledt af en kærkommen gæst ved navn Pauline, som jeg ikke kendte på forhånd. Hun har hidtil blot to singler udsendt – ”Ny og næ” og ”Noget for nogen” – der heldigvis begge er blevet godt taget imod på Danmarks Radio.

Pauline gik på scenen, blot ledsaget af en guitarist og så sine store stemme, men det var så rigeligt til at få den fulde opmærksom fra salen. Nogle gange, så kommer der en musiker ind ad døren og slår benene væk under en, og rammer en direkte i hjertet med sin sang, sin stemme og personlige charme. Det skete lige her!  

Joyce har ni koncerter tilbage på deres tour, der slutter den 27.11 på Harders i Svendborg. I denne uge spiller de på Badeanstalten i Slagelse, i Gimle i Roskilde og på Stars i Vordingborg. Til de fleste af koncerterne er Pauline med som support.

Vil man se Pauline som hovednavn er der også gode nyheder. Hun står for første gang alene øverst på plakaten til næste år den 18. marts på Train i hjembyen Århus – og dagen efter på Hotel Cecil i København.

”Jeg skal ud med mit fantastiske band og spille vores helt egne koncerter i København og min hjemby Aarhus! Det er ret svært at beskrive hvor overvældende det føles. Jeg har faktisk næsten ikke ord for det, og dét er lidt skørt når nu jeg bruger næsten al min tid på at formulere hvordan jeg har det.

Det eneste jeg kan sige med sikkerhed er, at jeg glæder mig! Jeg er lidt nervøs, men det er mest fordi det jo er første gang jeg alene skal stå for at holde festen. Det er også derfor jeg virkelig håber i kunne tænke jer at kigge forbi og have en vild aften med os. Jeg garanterer min inderste ærlighed og fuld fart over feltet!! ”

– PAULINE på hendes FACEBOOK SIDE
Anders Kristensen

Anders Kristensen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.