Június Meyvant – DR Koncerthuset – 11.09.19

405A5561

Fotograf: Maria Fremming

"Sjælen og stemmen var ikke med - i en koncert - der aldrig rigtigt landede"

Er 2 timers tidsforskel nok til at give jetlag? Islandske Június Meyvant lød som om, han jokede, da han ved begyndelsen af en ultrakort koncert i DR koncerthusets Studie 2 fortalte os, at han lige var landet fra Island og havde jetlag. Men i løbet af Meyvants lige omkring 75 minutter korte koncert (ekstranummer medregnet) virkede det grangiveligt som om, at den skulder-langhårede guitarist og soul’ede sanger ikke rigtigt ramte hverken den rigtige tidszone, eller sin egen comfort zone.

Blikket, næsten konstant rettet mod skosnuderne, mumlen i skægget, de få gange, han henvendte sig til publikum på islandsk og engelsk. Og når Meyvant ikke sang, gik han ofte i knæ for at pille ved sine guitarpedaler. Ikke megen øjenkontakt der…

Kort sagt ikke noget festfyrværkeri af en koncert, men det ER måske Június Meyvant stil at optræde på den måde. Han har været I Danmark flere gange før, men denne koncert var min første med ham, ansporet af det ny, fuldstændig fremragende pop-soulede album “Across The Borders”. I forhold til “Across The Borders”-albummet, ja de fede fængende, diskret men fedt swingende sange – var numrene nemme at genkende i Meyvant-koncerten, men den stemme, der er så lækkert småhæs og raspende (somme tider som en yngre Rod Stewart) på “Across The Borders”, var ikke helt nem at genkende i Studie 2 i aftes. Væk var det hæse og raspende, tilbage var en stemme, der i alt for høj grad lod sig drukne i lydbilledet. Men til gengæld – var hans band med så vidt jeg forstod – to danske blæsere hyret ind til lejligheden, og en i glimt, sprudlende hammond-keyboard-spiller gjorde, hvad de skulle og kunne.

Det var bare stjernen, som vi var kommet for at opleve, der ikke…i denne publikummers øre, øjne og bevidsthed…leverede varen. Eller ihvertfald en anden vare end den, jeg med mange fornøjelige lyt af “Across The Borders”-pladen, havde sat næsen op efter.

Június Meyvant fortsætter sin Danmarksturné på Musikhuset Posten i Odense i aften og Musikkens Hus i Ålborg fredag den 13.09. Håber for publikum dér, at Meyvants jetlag har fortaget sig, at de minutters tidsforskel, der er mellem København og Fyn/Jylland ikke forårsager yderligere jetlag.

Picture of Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.