Kiefer Sutherland – Pavillonen – 27.09.19

405A6334

Fotograf: Maria Fremming

”Musikeren Kiefer Sutherland tog stilfuldt hovedrollen i Grenå”

Kiefer Sutherland, sanger og skuespiller, der især er kendt for den meget pris vindende tv-serie “24 timer” som den hårdtprøvede agent Jack Bauer, sætter sin cowboyhat som det passer ham, gør det han brænder for, med en ydmyg opmærksomhed samt med en ærlig indfaldsvinkel til countrys musikkens gamle rødder. Kiefer Sutherland fremstår som en oprigtig musiker der har noget på hjerte, samtidig med at han udviser en kæmpe taknemlighed, nærhed og ærbødighed til sit publikum. Spørger man Kiefer Sutherland om han tror at hans publikum kommer til hans koncerter fordi han er en kendt skuespiller eller fordi han er sanger, svare han uden omsvøb -Det er fuldstændig ligegyldigt hvorfor de kommer, jeg er bare glad for at de er her og så vil bandet og jeg gøre os umage for at det er musikken der bliver husket efterfølgende.

Kiefer Sutherland har altid haft en stor passion for musik, allerede som 10-årig begyndte han selv at spille musik og som 15-årig begyndte han at skrive sine første sange, som han i rigtig mange år har holdt helt privat. I starten at 2015 introducerede Kiefer Sutherland sin bedste ven gennem 35 år, Jude Cole for to country numre som han selv havde skrevet. De to gamle venner havde tidligere startet og drevet pladeselskabet Ironworks sammen. Jude Cole var vild med Kiefer Sutherlands tilgang til de nye country sange og opfordrede sin ven, til at tage ud at spille sin musik. Det blev starten på en tour rundt på mange mindre spillesteder i USA. De to sange blev hurtigt til flere, hvad der snart efter udløste det første album fra Kiefer Sutherland – Down in a hole” i 2016, og det blev taget rigtig godt imod af hans mange fans.

Kiefer Sutherland har i april i år udgivet sit andet album “Reckless & Me” (netop udkommet i deluxe med aktuel Live CD), der indeholder 10 country, med en lille gnist af rock, inspirerede sange. Alle sangene har et til fælles, de er alle meget direkte i deres tekster, der uden metaforer fortæller om de små og store ting i livet som vi alle kan forholde os til. Jude Cole, som er producer på albummet, har ligeledes haft sin ekspertise og sin pen med i sangskrivningen på mange af numrene.

Titelnummeret,” Reckless & Me”, handler om Kiefer Sutherlands rejse med sin hest Reckless, som han turnerede sammen med på landevejene, som professionel rodeo rytter tilbage i 90èrne. Lytter man godt efter er det svært at skelne imellem om det mon er hesten eller hans egen personlighed der refereres til, i en smuk tekst i alt sin enkelhed. På de lange landeveje i sin pickup truck med hesten Reckless lyttede Kiefer Sutherland til radiostationer, der udelukkende spillede country musik, det var her lidenskaben og valget til country musikken opstod.

Kiefer Sutherland har på første cowboy række oplevet det at være i den western verden, som vi andre nok bare kender bedst fra en gammel romantisk og hårdt skydende Clint Eastwood film. Det gør hans sangtekster meget levende, lette at fortolke og nyde. Hans vokal er rå og blød på samme tid og hans glimt i øjet er så intenst at man bliver forført ind i hans verden, hvor cowboystøvler, whisky og slidte jeans er en del af kulissen. Den kulisse er nu sat på Pavillonen i Grenå, der er første optræden i hans Europa turne i efteråret og salen er pakket med publikum og deres forventninger.

Sætlisten til aftenens koncert er en god blanding af numre fra både første og andet album, der blev spillet i et hurtigere tempo end i studieversionerne, hvad gjorde hver sang endnu bedre. Dette let galoperende tempo fra start til slut satte et meget veloplagt publikum godt i gang, der efter hvert nummer ikke bare gav et bifald – men et bragende rugende og buldrende bifald. Den glæde det gav tilbage på scenen var så berigende at en meget taknemlig Kiefer Sutherland bevæget takkede og kaldte denne oplevelse en af de hans bedste nogensinde. 

Imellem sangene kom der historie fortællinger om livet som Kiefer Sutherland. Her var det markant tydeligt at hans skuespillertalent blev brugt og alle i salen var med i denne episode af noget der fastholdt os, noget vi ikke havde set og hørt før. En mand lang væk fra “Jack Bauer” der fortæller om familie, ensomhed, liv og død og manglen på en kærlighedssang. Den der manglende kærlighedssang kom dog til Kiefer Sutherland efter han havde set filmen “Bridget Jones dagbog” så skrev han “I`ll Do anything”, der efterfølgende blev sunget med imponerende stor inderlighed og følelse. Jeg kiggede rundt i salen og lagde mærke til det kvindelige publikum, der med et drømmende udtryk stod og vuggede med, til en meget smuk melodi med en lyrik der rammer der hvor vi kvinder er blødest.

Country stilen i koncerten suser derudad og bandet har fødderne solidt plantet i deres musikalske stigbøjler mens Kiefer Sutherland er her og der og allevegne på scenen. I bedste rodeo stil bliver numre som “Reckless & me” “Faded Pair of blue Jeans” og “Something you love” for at nævne nogle få spillet. Men så pludselig går Kiefer Sutherland og bandet rock amok og trykker Tom Petty nummeret ”Honey Bee” af med så meget rock attitude og rå lyd, at man lige måtte gribe sidemanden i hånden for at mærke om det stadig er helt virkeligt, det hele her i salen. Den er god nok, den mand og hans band kan også fyre et rocknummer af og med stor klasse og stil.

Der var også lige det nummer ”Trues in your eyes”, der fik de store og sarte følelser frem, det nummer hvor man er glad for at der sort som natten i salen så ingen ser tårerne i øjenkrogen, og jeg personligt sendte en takke tanke til min vandfaste mascara. Uha uha, et meget sårbart og sart øjeblik, at få lov at opleve dette nummer live. 

Det ene ekstra nummer var også et covernummer – det legendariske Bob Dylan nummer ”Knocking on heavens door”, som Kiefer Sutherland i sin ungdom har hørt sin far Donald Sutherland spille på repeat i en uendelighed og i årevis var et nummer, der lå godt til Kiefer Sutherland stemme og stil.Pavillonen i Grenå har afholdt en flot koncert i rammer, der måske snart bliver for små til Kiefer Sutherland og et band, der giver deres musik frie tøjler, som i den grad har deres publikum med i en levende proces, hvor alle for fornemmelsen af at være en del af noget større. Hvornår han igen gæster Danmark igen er ikke fastlagt da han efter denne tour har et manuskript liggende og vente til en filmserie. Alle kendte “Jack Bauer” inden koncerten men ingen vil glemme Kiefer Sutherland efter denne koncert. 

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.