LARS DK – Scandic Falkoner – 24.09.20

405A9196

Fotograf: Maria Fremming

”En sideman springer ud, som indbegrebet af kvalitet”

Forleden anmeldte denne signatur debutalbummet fra Lars DK, og jeg havde svært ved at skjule min begejstring. Primært på grund af to ting – godt håndværk og hjerteblod – og naturligvis fordi disse kvaliteter var ledsaget af en stribe velskrevne sange, der var i ualmindeligt godt selskab.

Det selskab havde han torsdag taget med i Falkoner Salen – hvor samtlige 250 pladser til release koncerten var udsolgt på forhånd. Og det i en tid hvor man hører om mange – i folkemunde – store etablerede navne, der ville være mere end glad for den opbakning i disse tider. Lars DK var da også glad, ydmyg og såre sympatisk – og helt overvældende stærk i hans udtryk i den første live performance med et band, der denne aften var bestående af hele ni toptændte personager, der havde mindst to ting til fælles – kvalitet og kærlighed til materialet.


Bandet rummer f.eks. bassist og producer Benni Christiansen – som Lars DK – har lavet albummet i tæt samarbejde med. Og spørger du til hvorfor Benni Christiansen skulle være et kvalitetsstempel kan du jo tjekke med Keith Urban, hvorfor han har valgt Benni Christiansen til at spille med på hans nyeste album, og hvis ikke COVID-19 pandemien raserede skulle have haft ham med i sit tour band. Og sådan kan du sådan set bare namedroppe lystigt rundt i det store band – og se på nogle CV’er – der vidner om folk, der både kan, vil og tør – om det er guitaristerne Jens Runge og Jonas Krag, trommeslageren Kasper Langkjær, blæsersektionen Thomas Edinger, Ketil Duckert, eller korsangerne Line Krogholm og Claus Seest.     

De beviste i 90 vellydende minutter – både samlet – og hver for sig – at det rent faktisk godt kan fungere både at være hamrende dygtig – og have smittende spilleglæde samtidig.  


Noget som måske vil komme som en overraskelse for nogle. For er der noget genren – om du så kalder den west-coast, soft-rock, pop-rock – alle dage har kæmpet med, så er det mangel på respekt fra kulturelitens udvalgte smagsdommere. De har i fælles front besluttet at man også kan blive for dygtig – det kan også lyde for godt! Og sådan er det. Jeg – sammen med ihvertfald – 250 andre – kan så bare råbe -“but NOT!”

Og den præmis anerkender Lars Dk da heller ikke – og tak for det. Han spiller fordi han kan – og ikke kan lade være. Release koncerten viste da også at man sagtens kan få taget i 250 siddende publikummer – og næsten få taget til at løfte sig i begejstring over en velspillet guitar solo, en funky og groovy sax, en sexet bas solo – eller når Burhan G lige betræder scenen som gæstevokalist, vel nok bare mest af alt som en beskeden tak for det Lars DK har leveret på utallige spillejob bag ham.  Ja man fik næsten lyst til at lancere et nyt motto i den forbindelse – “man skal ikke skure sangeren på hverken hårene eller årene”. Ja, ja – jeg skrev næsten !

Det hele startede og sluttede med Lars DK alene på scenen – først med ”Endnu en sommer” – og til sidst med den rørende ”Til vi ses igen”. Derimellem var der dømt samspil på et niveau, som burde kunne give genlyd til andre end Keith Urban over there. Lars DK sang med sikkerhed og fraseringer, så man blev positivt overvældet – og næsten frustreret over at man har skulle vente så mange år med at høre en sanger, der altså besidder en så ægte ”west-coast” feeling, at det burde være forbudt at holde den tilbage.

Det hele blev krydret med gode historier og anekdoter ind imellem numrene – og både sublimt samspil og solistiske indslag fra især fra Thomas Edinger og Jonas Krag – fik én til at føle sig som en der havde indløst billet til et wellness ophold for øregangene.

Efter at have nærlyttet debutalbummet “Alt springer ud” og hørt denne debutkoncert vil jeg ikke tøve med at erklære, at Danmark har fået en artist, der formår at smelte det bedste fra Rugsted & Kreutzfeldt sammen med sjælen fra Michael McDonald og ligesindede – og så lige placere et ærligt og næstekærligt DK skilt lige i midten.

Kort sagt – Lars DK er sprunget ud –  og mindst 250 mennesker kan nu bevidne, at det er et at de klogeste valg, der er taget længe!   
Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.