Laura Illeborg med Band – Richter, Gladsaxe – 31.01.20

405A2626

Fotograf: Maria Fremming

”Stærk indblik i ny Exitstrategi”

Det er lidt bagvendt! Lige nu er Laura Illeborg på turné med sit fine, fine band og så sidst i februar, tre uger efter sidste tur-gig udkommer Illeborgs ny album, Exitstrategi – helt præcist den 28.02. Det plejer at være omvendt, først plade, så turné.

Men i grunden er det helt lige meget og vistnok pladeselskabs-strategi, for Laura Illeborg har sin, endnu ikke udkomne Exitstrategi, med ud og sælger den på både CD og vinyl, og jeg fik én med i tasken hjem fra Richter – Gladsaxe til at glæde og fornøje mig med i weekenden.

Glæden og fornøjelsen ved at lytte Laura Illeborgs Exitstrategi gav Gladsaxe-koncerten, fredag aften en mere end glimrende forsmag på. Flankeret af Knud Møller på akustisk guitar, dobro, kor. Niels Dahl Christiansen, kontrabas, kor og Rune Funch på en dejlig masse slide og elektrisk guitar, kan det næsten heller ikke gå galt og en del af de ny Illeborg-sange, var kærlighed ved første live-lyt.


”Afstand Er En Relativ Størrelse” med pointen, at 300.000 km til månen kan være en smuttur ned om hjørnet til købmanden at regne ved siden af de halvanden meter bord mellem to, som Laura Illeborg synger, “dilletanter på denne her jord”.

”Stolpe Ud” sad osse næsten helt oppe i tréeren i første hug, selvom, lægger jeg mærke til, via mit hjembragte eksemplar af ”Exitstrategi;” Laura Illeborg synger “overlægger”, ikke “overligger”, så måske har hun ikke 100 procent styr på et fodboldmåls anatomi, men, no sweat, det er jo det der, livet, som ”Stolpe Ud” handler om, nåja mere præcist, længslen efter, at “vinden vender igen, stolpe ind, kom stolpe ind”, som sangerinden synger. Fin, finurlig sang.


Men den sang, der for alvor er flyttet ind I mit hjerte efter i fredags, introduceret af Laura Illeborg i Gladsaxe med oplysningen om, at to af hendes bedsteforældre kom ude fra ved Vesterhavet af, de to andre fra Fanø og Færøerne, ”Jeg Ved Du Sejler”, en eviggyldig, tidløs sang om med “længslen dybt i mit bryst” at spejde ud over havet efter sin elskede.

Der går, som nævnt, det meste af februar måned, før Jer, der ikke kan komme af sted med at komme til Laura Illeborg-koncert og købe ”Exitstrategi”, kan komme til at høre de ny sange i de velproducerede studieversioner. Glæd Jer til det, åbningsnummeret ”Yes I Do”, som jeg ikke kan huske, om var på sætlisten i Gladsaxe, med lækkert uh-uh-kor, der får mig til at tænke lidt på de canadiske McGariggle-søstre.


Live i Gladsaxe var Illeborg, Møller, Dahl og Funch en behagelig, sørgmunter, eftertænksom oplevelse, hvor de tre her(re-)lige instrumentalister både tog sig diskret plads til indimellem at brillere, men allermest brillerede og shinede i sangenes og sangerindens tjeneste, og lige præcis sådan skal dét være. Laura Illeborg, hende selv, smukt velsyngende og rigtig godt selskab. Jeg kan huske, da Illeborg kom frem for snart 25 år siden, hvordan hun for det meste så forfjamsket ud og tyede til at skåle mellem sangene. I dag har Laura Illeborg for det allermeste ret godt styr på at give sine sange de rigtige, præcise ord med på vejen.

Til sidst, en lille disclaimer, eller hvad det hedder på moderne danglish, der skal ud til, hvis nu nogen vil til Laura Illeborg-koncert for at høre Gud/Knud Møller spille lange soloer/soli på sin guitar: Vent til Knud Møller senere på vinteren spiller duo-koncerter med Hans Theessink  eller til sommer og efteråret med Johnny Madsen,  “med Laura slår jeg søm i”, som han forklarede, at han allermest spiller rytme og holder overblik i Laura Illeborgs band.


Men, men: For et kvart århundrede siden, sang Laura illeborg kor med Johnny Madsen, hentet ind af Knud Møller, så, vi fik lige en smuk coverversion af Madsen-sangen ”Sølverbue” midt i andet sæt. Og søreme jow, om ikke Sølverbue også er med på Exitstrategi, så du kan se frem til Illeborg synger Madsen i studieproduktion, eller live, hvis du kan komme til en af de sidste koncerter på den aktuelle tur:

05.02 – Musikforeningen Midti, Hedensted

06.02 – Bakkehuset, Ikast

07.02 – Alfa, Års

08.02 – Plantagehuset Thisted

09.02 – KEC, Kultur og Erhvervscentret Åbybro


Picture of Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.