Leander & Smith – Grønnegade Kasernes Kulturcenter, Næstved – 17.01.19

405A1800

Fotograf: Maria Fremming

”Sansemættende tre-sproglig pop parade"

Grønnegade Kasernes Kulturcenter afholder imellem efteråret 2019 og foråret 2020 koncertkonceptet “En til 10”, der giver indehaveren af sådan et partoutkort adgang til 10 lækre håndplukkede koncerter til en meget favorabel pris. I løbet af denne sæson har man allerede kunne oplevet stærke navne som Mike Andersen, The Grenadines og M. C. Hansen.

Denne aftens koncert er nr. 6 i rækken, hvor publikum skal opleve en konstellation med svenske Caroline Leander og danske Peter Smith, der begge er etablerede solo-artister på hver deres side af Øresund, men som mødte hinanden på en sangskrivercamp på Bornholm tilbage i 2017. Det blev der sidste år et fornemt debutalbum ud af med titlen ”Du eller aldrig”.

Det er så let at føle sig godt tilpas når man ankommer til Grønnegades Kaserne Kulturcenter, tæt på stationen og med masser af nærliggende parkeringspladser. Denne aften var der især lagt vægt på den rare og intime stemning, den store koncertsal var afkortet og der var sat stole og små cafe borde op med levende lys. Baren og garderoben var også i selve salen, så det meste var inden for rækkevidde.

Et voksent publikum ankom stille og roligt og man anede at mange kendte hinanden i forvejen, borde og stole flyttede tættere på hinanden, og snart var alle klar til aftenens imødesete højdepunkt.


Peter Smith og Caroline Leander kom stille og roligt på scenen og alt snak forstummede i salen, da de lagde ud med aftens første nummer “Usynligt Blæk” – fra det fælles debutalbum. Sangen får publikum i salen til at lytte opmærksomt, da teksten har noget at fortælle os. Alt opmærksomhed mod scenen bliver mere om mere intens for hver sang der bliver spillet. Tredje nummer vi får er ”Falsk identitet” som er en rå og rørende sang. En sang der er i op tempo, men som rammer os langt nede i vores bevidsthed. En tankevækkende tekst, der nok får manges tankemylder i omdrejninger. Gad vide om ens eget liv måske også er omgivet af falsk identitet kunne man fristes til at frygte. 

”The Gap” er også et nummer, der er vil noget. Melodi og tekst kommer let ud til publikum, hvor man virkelig kan fornemme Peter Smiths flotte vokal og klang i en velformet pop ballade. 

Inden pausen bliver der spillet ni sange, en god blanding at de helt nye sange fra deres fælles album og et par sange fra deres egne solo karriere, der går så langt tilbage i tiden at Peter Smith gerne visker årstallene ud. Disse fine pop perler fra både fortid og nutid har lagt en blød musikalsk berøring omkring alle tilstedeværende til pausen, hvor ingen mindre end Jacob Dinesen drønede ud af højtalerne. Pling! Så vågnede min indre rock sjæl, hurtigt så jeg rundt på publikum bare for at opdage at jeg nok var en af de få, der måske reagerede på dette skift af musikgenrer.

Anden del af koncerten bød på mere af den bløde behagelige pop, i en god blanding af danske, svenske og engelske tekster. Der var også plads til covernumre fra både Bo Kaspers Orkester og Paul Simons ”50 ways to leave your lover.” Det er altid forfriskende når cover numre bliver fortolket originalt af andre artister og dette mestrede både Caroline Leander og Peter Smith.

“Det er ikke som du tror” sang Peter Smith hen mod slutningen af koncerten. En stille smuk og sart sang hvor Peter Smith trykkede på hele følelsesregistret hos både sig selv og hos mange af publikum i salen. Otte numre fik vi i andet sæt samt et enkelt ekstra nummer.  Ekstranummeret var Peter Smiths første hits “Få det godt sammen” fra et årstal han let og elegant har strøget af forfængelighedshukommelsen.

En aften der leverede funklende øjeblikke af både sproglig skarphed og musikalsk skønhed forenet i engagerende musikpoesi er nået sin ende.

Næste arrangement i ”En til 10” serien er den glimrende canadiske roots-pop sangerinde Christina Martin, der kigger forbi den 20.02 – og herefter er det to ultra talentfulde kvinder, der indtager scenen den 14.03 i form af norske Liive og danske Sofia Hedia.

Pressefoto af Liive og Sofia Hedia
Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.