LENNY KRAVITZ – FÆNGSLET I HORSENS – 25.05.19

Lennet Kravitz 2019 Fotograf Henrik Hildebrandt (4)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Varme vrik med hofterne virker også en kold maj aften”

Amerikanske Lenny Kravitz havde ingen problemer med stadig at agere som Lækker-Lenny, og få hovedparten af de mange feminine rockhjerter til at banke lidt ekstra når der blev smidt en hue eller vrikket hofter. Den indre varme er selvfølgelig også vigtig en kold maj aften.

Varme hits skal Kravitz og hans trofaste følgere til gengæld et godt stykke tilbage i historiebøgerne for at få øje på. De mest gyldne år – og de bedste album kom i perioden 1993 –1998, altså over 20 år siden.

Han har dog hverken være inaktiv eller direkte ueffen siden. Hans seneste mange album har bare ikke rigtigt bestået som samlede værker. Men han lavede vel f.eks. et af karrierens bedste numre ”New York City” på hans 2014 album ”Strut”, der i øvrigt også indeholdt den fuldfede lejlighedssang ”Happy Birthday”.

Den kunne han næsten havde spillet til sig selv – idet dagen efter koncerten rundede de 55 år. Det gjorde han så ikke, ligesom han ikke spillede ”New York City”.

Til gengæld var der hele ni sange (ud af femten), der var fra den nævnte gyldne tid, hvor Lenny Kravitz i markant grad var en væsentlig og vedkommende stemme på verdens rockscene.

Det er han reelt set ikke mere – men han synger stadig for fedt – der er han stadig verdensklasse – og guitar kan han jo også stadig spille. Samtidig har han stadig masser af budskaber i sine tekster – og ønsket om fred, harmoni og kærlighed er bestemt ikke blevet uaktuelt med tiden .

Så folk er stadig glade når de hører Kravitz – også her i Horsens – og der bliver som ventet sunget med på ”alle dem vi kan” og belønningen er en gennemgående pæn og ufarlig, men også saftig og stemningsfuld med fine ekko af nogle af de mest åbenlyse forbilleder – Bob Marley, Jimi Hendrix og Prince.

Kan man så forlange mere? Måske – men det kommer nok an på forventningerne, og det virkede ærlig talt ikke som om dagens publikum ville meget mere end det eller noget andet, og så er kontrakten i mellem kunstner og pubilkum vel alligevel opfyldt. 

Og at kunne levere showmand-ship på første klasse – med et potent mix af rock, rul, soul og groove – igennem hele
tre årtier,  skal man ikke bare tage som en selvfølge. Så mon ikke de fleste stadig går Kravitz vej næste gang han igen vrikker med hofterne – og åbner gabet.   

Sætlisten:

Fly Away (5, 1998)

Dig In (Lenny 2001)

American Woman (5, 1998)

Fields Of Joy (Mama Said 1991)

Freedom Train (Let Love Rule 1989)

Who Are Really The Monsters (Raise Vibrations 2018)

Stillness Of The Heart (Lenny 2001)

It Ain’t Over Til It’s Over (Mama Said 1993)

Can’t Get You Of My Mind (Circus 1995)

Low (Raise Vibrations 2018)

I Belong To You (5, 1998)

Bank Robber Man (Lenny 2001)

Where Are We Running (Baptism 2004)

Are You Gonna Go My Way? (Are You Gonna Go My Way 1993)

Ekstra:

Let Love Rule (Let Love Rule 1989)

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.