LISA STANSFIELD – DR koncertsalen – 23.11.19

Lisa Stansfield 2019 Photo. www.Henrik-Hildebrandt.dk (73)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

”Gammel kærlighed uden tegn på rust"

Side 33 havde vores skarpe from royal to rock fotograf Henrik Hildebrandt og stemningsrapportør Belinda Hildebrandt på plads, da Lisa Stansfield gjorde stop i en udsolgt DR koncertsal i forbindelse med hendes 30-års jubilæums tour for debutalbummet “Affection”.

Engelske Lisa Stansfield fra Manchester tog i den grad musikverdenen med storm i 1989, da hun udsendte sit formfuldendte soul-pop debutalbum ”Affection”. Det indeholdt 13 numre – som hun alle selv havde været med til at skrive, sammen med  blandt andre Andy Morris og hendes nuværende ægtemand Ian Devaney. Begge havde været en del af hendes tidligere gruppe Blue Zone.

”Affection” sikrede hende regulære og eviggrønne hits som ”This Is the Right Time”, ”Live Together” og ”All Around the World”, og siden er det blevet til yderligere syv album – heraf det seneste ”Deeper” fra 2018.

For de fleste står debutalbummet stadig som mesterstykket, der reelt var med til at starte hele den store R&B bølge i 90’erne, og albummet fik da også to grammy nomineringer. Så det var helt naturligt, at samtlige sange fra debuten var med i aftenens medlevende og stemningsfulde koncert.  

En koncert, der ikke efterlod nogen i tvivl om at 53-årige Lisa Stansfield stadig har samme varme og sensualitet i stemmen, som for 30 år siden.

Publikum – som primært var omtrent jævnaldrende med hovedpersonen – nød tilbagelænet sanglærkens fyldige stemme lige fra de første toner, og de kunne glæde sig over hun var akkompagneret af et stort og særdeles velspillende orkester, hvor især blæsersektionen var med til at puste nyt og frisk liv i de velkendte og fuldmodne sange.

Men da stor hittet ”All Around The World” satte i gang cirka en ¾ inde i koncerten var det slut med at kunne sidde ned længere – og resten af koncerten stod folk op og bare nød en super professionel og stilsikker levering af langtidsholdbar soul-pop

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.