Little Steven – ASBURY PARK, NEW JERSEY – 08.05.19

Little Steven - rød

Fotograf: Monika Odefey

"Der findes p.t. ikke noget bedre band på landevejen"

Side 33 har fået en af de skarpeste Little Steven kendere, til at levere en stemningsrapport, hentet direkte fra turnestarten for Little Steven & the Disciples of Soul på hjemmebane i New Jersey. Læs her hvad vi har modtaget fra vores gæsteskribent Monika Odefey.

Little Steven udsendte sit nye album, ”Summer of Sorcery”, den 3. maj. Det er hans første album med nye sange siden ”Born Again Savage”, der udkom i 1999 – ”Soulfire” fra 2017 var med to undtagelser nye udgaver af sange, han har skrevet til andre, samt et par covernumre.

I åbningssangen på ”Summer of Sorcery”, ”Communion”, slår Steven straks fast: ”Somebody open up the door! Baby I’m back to rock some more”. Og ja, han er i den grad tilbage, hvilket han allerede viste på ”Soulfire”-turen, der førte ham til Europa tre gange, to gange til et udsolgt Amager Bio i København.

Albummet indeholder 11 nye sange og en nyindspilning af ”Education” (fra pladen ”Revolution”, 1989) – det vil blive anmeldt et andet sted på denne side. Little Steven starter den 16. maj første del af sin europatur i Liverpool, i alt 19 koncerter, i Danmark spiller han torsdag den 30. maj på Jelling Festival. Han er tilbage i Europa igen med sine forrygende Disciples of Soul i august (foreløbig er der annonceret 13 koncerter) og spiller i Amager Bio den 5. august.

Forud for europaturen gav bandet to release-koncerter i USA, en i Los Angeles den 4. maj og en i Asbury Park i New Jersey, hvor Steven trådte sine musikalske ungdomssko med bl.a. Southside Johnny og Bruce Springsteen, den 8. maj. Sætlisterne til de to koncerter var ens og giver et godt billede af, hvad vi kan forvente i Europa. Steven foretager sikkert nogle småjusteringer her og der, og enkelte byer får en speciel sang, der ellers ikke er at finde på sætlisten, men ellers kører han med en ret fast sætliste.

Ikke uventet lagde de ud med åbningsnummeret fra den nye plade, der blev efterfulgt af ”Camouflage Of Righteousness” fra garagerockpladen ”Born Again Savage”. Derefter fulgte fem sange fra det nye album, ”I Visit The Blues” introduceredes med nogle takter fra Youngbloods-sangen ”On Sir Francis Drake” (Lovell ”Banana” Levinger spiller klaver m.m. i Disciples of Soul). Derefter fulgte fire ældre sange ”Los Desaparecidos” fra ”Voice Of America” og ”Little Girl So Fine”, ”Trapped Again” og ”Love On The Wrong Side Of Town” – sange, som Steven sammen med Bruce Springsteen har skrevet til Southside Johnny.

Personligt så jeg gerne ”Love On The Wrong Side Of Town” afløst af en anden SSJ-sang – sangen er eminent, men den var også fast på sætlisten på Soulfire-turen, og der er så mange andre sange, Steven kunne vælge i stedet (”Take It Inside” kunne jeg f.eks. godt tænke mig at høre). Derefter fulgte de to stille, smukke sange ”World Of Our Own” og ”Suddenly You” fra ”Summer of Sorcery” og så ”Vortex”, som er en personlig favorit på den nye plade. Den kom i Asbury Park ikke til sin ret efter de to stille numre, da publikum havde sat sig ned og ikke kom op af stolene igen til ”Vortex”. Det bliver dog ikke noget problem i Europa, da koncerterne (med Nürnberg som undtagelse) ikke er siddekoncerter.

”Vortex” blev efterfulgt af ”I’m A Patriot” fra ”Voice Of America”, rockeren ”Superfly Terraplane” fra den nye plade og ”Bitter Fruit” (”Voice Of America”), og ”Forever” (fra ”Men Without Women”) afsluttede koncerten. Det ville efter min mening give et bedre flow at lade ”Superfly Terraplane” og ”Vortex” følge hinanden, og jeg er overrasket over, at ”Summer Of Sorcery”, som i min optik er pladens absolutte perle, og den bedste ”sidste sang på en plade” EVER, er første ekstranummer. Jeg ville have sat mine penge på, at sangen afslutter det regulære sæt, og synes, at det er den mest oplagte placering til sangen. Jeg havde mulighed for at tale med Steven efter koncerten og nævnte det. Hvem ved, måske lytter han …

Ekstranumrene blev som sagt indledt med ”Summer of Sorcery”, derpå fulgte ”Soul Power Twist” (med twistende danserinder, bl.a. Stevies kone, Maureen, på scenen), hvorefter Steven introducerede aftenens special guest: Bruce Springsteen, som allerede havde været på scenen til tre numre i Los Angeles. De lagde ud med Springsteens ”Tenth Avenue Freeze Out (som Steven har lavet blæser-introen til), derefter fulgte protestsangen ”Sun City” – som fungerer rigtig godt med dette band – og Stevens signatursang, ”I Don’t Want To Go Home”, som jeg aldrig bliver træt af. Bruce forlod scenen, og ”Out Of The Darkness” bragte koncerten til en bragende afslutning.

At Bruce Springsteen dukker op, er en appelsin i den allerede overfyldte turban, men Steven og hans disciple behøver på ingen måde Bruce Springsteen eller andre gæster på scenen for at levere et forrygende show, der fører os gennem flere musikalske genrer. Steven har et godt øre for musikalske arrangementer og ved, hvordan han vil have sin musik til at lyde anno 2019, og de 14 topprofessionelle og velspillende musikere – der bl.a. inkluderer fem blæsere og tre fantastiske baggrundssangerinder – leverer med deres ”fearless leader” i spidsen et massivt lydbillede og et show for alle sanser. Der findes p.t. ikke noget bedre band på landevejen, og alle, der har set bandet live, ved, at der venter dem en stor oplevelse i Jelling og Amager Bio. Alle andre burde gribe muligheden for at komme ud at høre og se dem.

The
Disciples of Soul er:

Marc Ribler – musical director, guitar
Rich Mercurio –  trommer
Jack Daley –  bas
Andy Burton –  orgel, klaver og synthesizer
Lowell “Banana” Levinger – klaver
Anthony Almonte – percussion
Eddie Manion –  horn, director, baritonsax
Stan Harrison – tenorsax, tværfløjte
Ron Tooley –  trompet
Ravi Best – trompet
Clark Gayton – basun
Jessie Wagner  –  baggrundsvokal
Sara Devine –  baggrundsvokal
Tania Jones – baggrundsvokal

Se turdatoer m.m. på Little Stevens hjemmeside:
littlesteven.com

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.