DEVON GILFILLIAN – Pavillonen – 06.02.19

Fotograf: PRESSEFOTO

”Lyden af morgendagens stjerne”

DEVON GILFILLIAN, læg lige rigtig godt mærke til det navn.

Og husk, hvor du så/hørte ham først! Winter/Spring Tour 2019 bragte ham fordi de nysgerrige spillesteder Musikhuset Posten i Odense, Tobakken i Esbjerg, og Pavillonen i Grenå.

Tænk Marvin Gaye, Prince, Al Green, stemmelejet ofte oppe i de høje luftlag, fyrig guitar, både inderlighed og fyre den af-parathed, udadvendthed, charme, humor, he´s got it all. Gode sange, inklusive.

Tjek f.eks. seneste single ”The Good Life”, fra Gilfillians endnu ikke udkomne fuldlængde-debutalbum, om forskellighed, om at elske hinanden for hvem vi er, se det smukke i diversitet, mangfoldighed.

-Albummet kommer til sommer, det er ved at blive master´et, mens vi spiller her i Grenå, første single er ude til marts, fortalte Devon Gilfillian fra Pavillonens scene i torsdags.

Hvordan i alverden, kan det så være, at en potentiel verdensstjerne i svøb spiller i Esbjerg, Odense og Grenå først i februar? tænker du nok.

Svaret er, at trommeslageren Erik Lodberg og guitaristen Jan Mols fra Esbjerg-band´et Shaky Ground (dem der backede Henning Stærk, da Stærk var stærkest), begge har fuldtidsjobs på Tobakken i Esbjerg og både Lodberg og Mols har vældig gode connections i de bedste musikbyer i USA som for eksempel, Nashville, hvor Devon Gilfillian har sin base.

Derfor: hvis du får øje på et ukendt amerikansk navn i Tobakkens kalender og, der står noget med roots/country/soul/blues/ americana, så kan du godt regne med, at kvaliteten er mere end i orden.

Jeg fik vekslet et par ord med Devon Gilfillian på vej ud af Grenå i torsdags. Han havde fortalt, at han oprindelig kommer fra Philadelphia på USAs østkyst, så jeg undrede mig lidt over, hvad sådan en soulcat som ham var flyttet til countrymusikkens hovedstad, Nashville efter.

-The Industri, lød svaret. Nok er Nashville kendt for sin Grand Old Opry og country, men “the industry”, pladeselskaberne, studierne, de fedeste musikere, uanset genre, holder til i Nashville.

-Så, det er i Nashville eller Los Angeles, det sner og det sker, the place to be, gjorde Devon Gilfillian mig klar over, før han og band´et pakkede sammen og satte kursen mod Sverige, Norge, Tyskland og England, hvor Gilfillians Europa-turné fortsætter måneden ud og ind i marts.

Men – men – Devon Gilfillian lovede at komme tilbage til Danmark. Jeg gætter på, at Lodberg og Mols på Tobakken i Esbjerg har en aftale med ham om en fornuftig pris, hvis han skulle være gået hen og blevet the next big thing, når han er tilbage.

Kurt Baagø

Kurt Baagø

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.