Magtens Korridorer – Natsværmernætter

Fotograf: Albumcover

”Ja tak til mere fri leg i magtens korridorer”

Denne EP kom midt i en valgtid, men er naturligvis skrevet langt før. Men den er tydeligvis baseret på et valg. Nemlig at vise andre rum i og muligheder for Magtens Korridorer.

Der var antydninger af elektroniske sidespring på deres seneste fuldlængde album – og det ottende i rækken – sidste års anbefalelsesværdige “Club Promise”.

Det sidespring gør de nu til mere end et one-nite-stand.

”Natsværmernætter” er fem numre, der mere end flirter med den elektroniske rock. Det lyder nærmest som en regulær kærlighedserklæring, der bliver leveret med både mod og mandshjerte.

Rocken kræver nosser siges det, men jeg vil nu påstå at det kræver endnu større nosser at tage springet lidt væk fra rockens ofte hårdt kantede rammer. Magtens korridorer er et fabelagtigt rockband – det har de med stabile mellemrum bevist siden de hævede deres friværdi i 2005.

Sanger Johan Olsen folder sig i forvejen også ud som  børnebogsforfatter, biolog, foredragsholder, forsker, radiovært, tv-vært og forfatter. Han har således allerede understreget at han kan gå andre veje, når han vil. I øvrigt også som musiker via hans poetiske art-vise-folk projekt Pligten Kalder.

Velfortjent pause til refræn og rocksangeren

Refræn og rocksangeren Johan Olsen tager sig en velfortjent og velvalgt pause på denne EP.  For de fem numre udfordrer pludselig din etablerede kærlighed til bandet – og støver måske også den kant af træthed af der kan være i gentagelsens uendelig lethed.

Denne Ep er ikke et vildspor, det lyder mere – sammenholdt med “Club Promise” – som en nyt spor på en vej med flere baner, som man sagtens kan boltre sig på – fordi og når man kan. Spørg bare Thåström. Det afgørende er om man som lytter mærker artisten – og tror på de via den alternative rute kan føre en nogle nye spændende steder hen. Den tro skaber Magtens Korridorer uden antydning af tvivl via disse fem bæredygtige sange.

Det godt samspillende band har således lavet en gennemført, dragende, drømmende, og næsten demonstrativ stilsikker skævstikker af en EP, der går rent ind, og åbner nye døre i kringle, kroger og korridorer.

Der er vel sagtens ekkoer af Love Shop, Christian Hjelm, Kent, Les Big Byrd og en snert Nephew – men med Asger Techau som medproducer giver de mest af alt et helstøbt billede af et formfuldendt band, der uanset valg af musikalsk retningslinje har et kæmpe es i deres sanger – Johan Olsen – og ikke mindst, en fælles forståelse for at rock i sig selv aldrig er nok.

Ikke mange danske sangere kan synge en blomstrende avantgarde ballade som ”Lama” – med en i øvrigt dejligt insisterende saxofonsolo – så sikkert hjem som Johan Olsen gør det her. Det er en sand fornøjelse, ligesom det er at blive indfanget i de nærmest hypnotiske ”Lorum Ipsum” og ”Lorum Ipsum Millenium”.  

Krydret med den neddæmpede og flotte kraut-rock tonede duet – ”Hjerter rent” – og titelnummeret giver Magtens Korrioder en ren High Five fra legestuen.

Denne EP er lyden af noget der forhåbentligt er mere end et mellemspil. Måske snarere en sprække af en åbenbaring for et band, der sagtens kunne vælge den sikre vej, som et af landets mest driftssikre rockband, men som her sværmer smukt videre i håb om at udfordre sig selv, og sine fans.

Jeg erklærer mig klar til at udfordres endnu mere!   

På tour

Magtens Korridorer er aktuelt på tour – og undervejs har de særdeles stærke opvarmningsnavne med. I dag på Gimle i Roskilde har de f.eks. det slidstærke rockband Tenderloud med. Et band med lidt af en international orienteret historie og tre album bag sig. Det seneste produceret af Sebastian Wolff fra Kellermensch. Det kom der et særdeles kompetent rockalbum ud af tidligere på året. Tjek det ud – det er ude både digitalt og på LP.

Udgivelsesformat: EP/digitalt
Udgivelsesdato: 28.10.22
Label: Du Gir To Pils Records
Genre: Elektro-rock

Leave a Replay

Fotograf: Albumcover

Udgivelsesformat: EP/digitalt
Udgivelsesdato: 28.10.22
Label: Du Gir To Pils Records
Genre: Elektro-rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.