MAGTENS KORRIDORER – Store Vega – 12.11.20

LE2B2994

Fotograf: Maria Fremming

"Et rockband med noget på hjerte og en kæmpe lyst til at komme ud med det - også akustisk"

Med en kombination af realisme, rock og rå attitude formåede Magtens Korridorer med den karismatiske Johan Olsen i spidsen at levere et brag af en koncert på scenen i Store Vega. En koncert, stærkt præget af den rendyrkede rock, der forventes af det populære band. Heldigvis havde Olsen og Co. forberedt meget andet end, hvad der forventes.

De to guitarister, Niklas Schneidermann og Rasmus Kern havde hver sin siddeplads og var udstyret med hver sin akustiske guitar. Et valg fra bandet, der var med til at give aftenen et unikt særpræg, der fik tankerne tilbage til det populære tv-program fra 90’erne ”MTV unplugged”, hvor nogle af musikkens allerstørste stjerner som Eric Clapton, Nirvana og R.E.M. optrådte for et relativt lille antal mennesker med koncerter stærkt præget af akustisk lyd. Det var denne lyd, der var hovedårsagen til, at koncerten med Magtens Korridorer med et siddende – og begrænset – publikum blev en uforlignelig oplevelse. Dermed ikke sagt, at de restende medlemmer ikke bidrog og leverede varen, for det gjorde de til fulde. Både trommer og bas supplerede den akustiske guitarlyd til en perfektion, der vidnede om et sammentømret band, fast besluttet på at give det koncerthungrende publikum, hvad de havde ventet på siden nedlukningen i marts.


Festen blev sat i gang med manér, da den genkendelige trommeintro til bandets store hit ”Nordhavn Station” overvældede det fremmødte publikum, der elskede det. Det var nærmest magisk at mærke den energi bandet sendte ud til publikum, og hvordan enorme mængder kærlighed blev sendt direkte tilbage på scenen. Det er øjeblikke som dette, der viser hvad livemusik er i stand til, når der er en gensidig respekt mellem kunstner og fans.

Flere gange i aftenens løb markerede Magtens Korridorer sig som et band med noget på hjerte og en kæmpe lyst til at komme ud med det. Desværre var sætlisten ikke så publikumsvenlig, og afstanden mellem bandets mange hits var til tider for lang. Det var i hvert fald tydeligt at mærke forskel på publikums begejstring når der fx blev spillet ”Nordhavn Station” og ”Picnic på Kastellet” i modsætning til numre som ”Engle” og ”I kolde stjerners lys”. Det sagt, så forsvandt energien på ingen måde på noget tidspunkt i løbet af aftenen. Hvilket primært skyldes, at numre som de sidstnævnte gav Johan Olsen mulighed for at vise sit værd som en af landets bedste rocksangere, der både mestrer det stille, det vilde og alt derimellem.

Som det har været tilfældet med mange andre af efterårets koncerter, var det tydeligt, at fansene havde længtes efter at komme ud og opleve netop deres idoler optræde. At Magtens Korridorer ligeledes havde savnet at spille, var der ingen tvivl om, og uden at gå det mindste på kompromis med det tidligere nævnte – realisme, rock og attitude, blev publikum forført af bandets mange nuancer rock fra først til sidst.Picture of Lars Knudsen

Lars Knudsen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.