Mange artister spiller videre online

Ron Gallo med tilskuer (2)

Fotograf: Mads Kornum

”Live streaming er muligheden for frivillig nødhjælp”

Den aktuelle Covid-19 situation er alvorlig for alle – men også en særdeles usikker tid for alle, der ikke som faste lønmodtagere er sikret en indkomst, mens vi ikke kan samles om kunst, kultur og i festligt lag.

Musikere er nogle af dem der er hårdt ramt, idet nutidens primære indtjening til dem kommer via deres liveaktivitet. Kun meget få kan leve af deres musiksalg.

Derfor prøver mange nu at etablere online koncerter via livestream, som naturligvis som udgangspunkt er gratis, men som man så af frivillighedens vej kan støtte via bidrag til musikerne.

F.eks. er der etableret siden Coronakoncerter.dk, der hver dag leverer virtuelle koncerter på Facebook kl. 20 – blandt andre Oscar Mukherjee den 20.03 og Lydmor den 22.03.


I dag kan man også høre Bull & Hjort spille deres ”Smugkoncert på FB” via deres Facebook side.

Og Palle Hjort melder i en kommentar til dette skønne foto fra hans private FB side – ”Så er vi klar til sending af livekoncert i morgen kl. 20. på facebook siden Bull&Hjorth. Det ser kaotisk ud, men vi har helt styr på det!”

Og igen mandag den 16. marts spiller Bull og Hjorth via Facebook – og der har de Mads Klindt med som gæst. Dagen efter – den 17. marts – er det Ninna Andreasen der inviterer inden for til “BLIV HJEMME koncert” direkte fra vestkysten og via sin Facebook side. Ninna er en stærk og poetisk sangerinde, der har to solide soloalbum bag sig – det seneste “Sminkede lig” fra 2015. Hun har en genkendelig vokal , der på en og samme tid er blid og rå som vestkysten.




Også i udlandet tages live streaming i brug – både af større etablerede sites med mange kunstnere tilknyttet i forvejen – tjek f.eks. nugs.net – og så mindre kunstnere ,der via egne sider afholder online koncerter. I dag kl. 20 kan f.eks. opleve den karismatiske Ron Gallo, der sidste år gav en fremragende koncert i Pumpehuset Byhave.  

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.