Marathon koncert er et opråb, der rummer konkrete løsninger!

DSC_6856_1

Fotograf: Brian Selander

"FREDDY AND THE PHANTOMS spiller deres fem albums LIVE på FB LIVESTREAM"

OBS! EVENTET ER RYKKET FRA DEN 11. marts til 18 marts pga. sygdom!

Jeg fandt lige min gamle fremmedordbog fra skoletiden frem – og kunne konstatere, at hverken musik eller kultur var blandt fremmedordene. Hvad der så gør, at den meget alvorlige krise som en stor procentdel af folk i kultur eller musikbranchen gennemlever i disse tider, aldrig for alvor er kommet på dagsordenen i hverken de landsdækkende medier eller hos de folkevalgte politikere, må jeg desværre lade stå som et åbent spørgsmål.

Det kan blot konstateres at der er et ekko af bred politisk larmende tavse i forhold til at få iværksat og implementeret tiltag, der kan hjælpe med at holde en meget stor branche i live. En branche der af naturlige årsager primært er bygget op omkring freelance- og sæsonarbejde.  

Hvornår LIVE musik igen bliver muligt at opleve for os som publikum ved vi ikke – ligesom der endnu ikke er fastlagt hverken A eller B planer omkring afvikling af festivalsæsonen.

Sulten på LIVE musik har vel næppe været større end nu – men den sult kan altså stadig ikke indfries, så der må kigges efter alternativer. Et af disse kan man opleve allerede i morgen den 11 marts – på selve årsdagen for nedlukningen af Danmark.   

Her spiller Freddy And The Phantoms LIVE på Karosserifabrikken i Helsingør. Da spillestedet er lukket for publikum livestreames koncerten via bandets Facebook side fra kl. 20. Der er stillet en mere end 3 timer lang koncert i udsigt, hvor de spiller samtlige fem studiealbums de hidtil har udgivet.

Skulle bandet være forbigået din opmærksomhed, så kan det nævnes at FATP er et hårdtarbejdende dansk band, der har gennemgået en spændende og markant udvikling over de 10 år, der er mellem første album, der var country/rock præget – via tre mellemliggende blues/rock album – og frem til det herligt potente hard-rock album ” A Universe From Nothing” fra sidste år. Alle langtidsholdbare album – der emmer af kærligheden til de typer musik, der nok er skøn at høre i albumformat på anlægget hjemme, men som virkelig brænder igennem når den leveres live – med plads til de ekstra lag og udfoldelser.

Ved eventet står både Freddy And The Phantoms og Karosserifabrikken uden for alt der hedder støttekroner og lignende, men viser blot rent praktisk noget vilje og en vej man kan gå for at sparke musiklivet i gang igen. De gør det på eget initiativ fordi de føler de er er sat i verden for en ting – MUSIKKEN. Der vil være link til mobilepay/paypal, og alle donationer på aftenen går direkte til at honorere aftenens band og lyd/lys- folk.

Pressefoto

Talsmand Frederik Schnoor fra Freddy and The Phantoms kommer i den forbindelse med et reelt BUDSKAB  og et løsningsforslag, da han sætter ord på baggrunden for eventet  – han fortæller :

“Det er lidt svært at sætte ord på hvor meget, vi savner at spille live for et publikum igen, og som musikere der lever delvist professionelt af livemusikken – kradser krisen også efterhånden så vi kan mærke det nu. Alle i Danmark har bidraget til at vise samfundssind – ikke mindst kulturlivet og dets skabere, herunder musikken. Men vi føler ikke helt at vores branche er blevet kompenseret eller blevet taget alvorligt på lige fod med mange andre – og det er på tide at derfor alvor bliver sat fokus på problemet

Hvis man fra politisk side ville, kunne man åbne alle spillesteder i landet fra i morgen, naturligvis uden publikum – men med musikere på scenen. De penge der normalt går til driften af regionale spillesteder og tarifklip mv. er jo ikke afskaffet. For alle de midler ville man kunne holde store dele af musikbranchen i live, og lave livestreams, optage koncerter mm. DR kunne lave en hel digital-kanal fuld at livestreams, kunst og kultur – hvilket i forvejen er en mangelvare i den public service vi modtager i dag.

Vores budskab er – Brug honorarstøtten til streamet aktivitet og brug den bredt indtil al spillesteds aktivitet er tilbage til normalen. Udvid puljen til at gælde alle implicerede i produktionen (gerne også spillesteder der ikke normalt er honorarstøttet) , da den aktivitet det vil medføre vil være et økonomisk mere bæredygtigt system. Det er klart at landets kulturhuse og livescener skal tilføres nogle akutte penge og midler til en sådan ordning kan fungere i praksis – men jeg er sikker på man kommer meget meget langt for en brøkdel af de penge der er blevet brugt på at holde andre erhverv – fra at gå under. For musikbranchen og dets musikere ér et RIGTIGT erhverv, og landets musikere bløder lige nu, og der savnes i den grad handling og gode løsninger”
Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.