Mathilde Falch – Hårbølle Havne Høker, Møn – 18.07.20

IMG_9733

Fotograf: Maria Fremming

"Masser af thumbs up til impulsiv pop-op koncert"

Lille idylliske og charmerende Hårbølle Havn ligger på vestsiden af Møn, der er et yndet sted for sejlere. Normalt når man kommer en tur der forbi er der ganske stille og fredfyldt omkring den lokale Havne Høker, der fungerer som både Cafe og købmand. Men sådan var det ikke denne lørdag aften. Det havde Mathilde Falch fået lavet om på.

I forbindelse med sin sommerferie med familien opholder hun sig nemlig i nærområdet, og dagen forinden vågner Mathilde Falch op, og får sådan en lyst til at spille, synge og optræde. Hvad gør man så? Når man hedder Mathilde Falch gør man noget ved det! Hun kontakter Hårbølle Havne Høker og får sat handling bag idéen.  Dog mangler der noget musikalsk grej, da der intet er kommet med i feriebagagen, men efter en tur rundt på Facebook er der hjælp at hente fra lokale musikere i området, der får stillet alt udstyr op til rådighed.

Denne lørdag aften er en vejrmæssigt en ren drøm af en dansk sommeraften. Publikum er både kommet langvejs fra samt fra lokalområdet for at være en del af denne meget spontane pop-op koncert. Overalt er der rigtig mange mennesker. De sidder på medbragte stole og tæpper eller står rundt om på havnepladsen. Der dufter af grillede pølser og der langes mad, is, kolde og varme drikke ud fra serveringsdisken.


Veloplagte Mathilde Falch har et sympatisk og særligt talent for at underholde på alle niveauer, så alle fremmødte kunne mærke hendes tilstedeværelse. Der er en lethed over den måde alting harmonerer på når hun er på scenen, og det kaldte smilet og de gode vibrationer frem hos alle.

Men stemmer guitaren ikke går det jo ikke, og til at hjælpe med det fik hun så sandelig assistance fra den gode Rasmus Walter.


Med  på tangenter var Christoffer Møller, og hendes storesøster Anna Falch blev også i sidste øjeblik lokket med på scenen og sang med på et par af Mathilde’s sange. Selv udsendte Anna Falch i vinters en ganske lovende digital EP med tre engelsksprogede sange i et en nærværende og atmosfærisk singer/songwriter univers, og med et intimt og håndspillet udtryk. Det er således to talentfulde søstre hver for – men det var bestemt også en udsøgt fornøjelse at høre de to synge sammen. Så lad os da håbe at der bliver mere af den slags musikalske oplevelser fra den kant i fremtiden – ja, hvem ved – måske endda som en trio med det fædrene ophav.  


Mathilde Falch havde til lejligheden også lige nået at skrive en ny glad sommer sang, der handlede om Sommer på Møn, med et enkelt omkvæd, som publikum kunne synge med på allerede efter første vers, så der var basis for lidt sjov fællessang. Det blev til en Pop-Up koncert på lidt over en time, med et enkelt ekstranummer, hvor tonerne fra “Ild i min Røg” blev slutningen af koncerten og samtidig startskuddet til en lørdag aften, der kun lige var begyndt.
Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.