Mathilde Falch + Lasse Storm – Vershuset, Næstved – 01.04.22

LE2B9887

Fotograf: Maria Fremming

"En aften med Falch er fascinerende, forfriskende og festlig feel-good kvalitetstid"

Mathilde Falch går sammen med sit band – Christian Ki (guitar), Charlotte Schultz (kor/keys), Adam Winberg (trommer) og Tobias Winberg (bas) – ind på scenen her på Vershuset i Næstved.

Det smukkeste nærværende smil stråler fra Mathildes ansigt. Et smil der smitter. Publikum smiler glade tilbage og allerede her ved koncertens spæde start har Mathilde Falch med sit nærvær og sin kærlighed til sit både loyale og støt voksende publikum etableret en vaskeægte “feel good” fornemmelse og en intim stemning hele vejen rundt i salen og helt ud til garderoben.

Denne aften er det et siddende publikum i den voksne alder, der har fundet vej til Vershusets hyggelige koncertsal.  Aftens nok ældste deltager er en kvinde på 90 år, der har inviteret sin datter med til sin første livekoncert med Mathilde Falch. Den halvfemsårige kvinde, havde opdaget Mathilde Falch i tv-programmet Toppen af Poppen, og syntes at Mathildes musik og hendes tekster var så følsomme og smukke, at hun måtte afsted denne aften i Næstved og opleve det live og helt tæt på, siddende ved et af bordene helt nær på scenen.

Aftenens sætliste indeholdt 12 numre, med alt godt blandet, både nyt og gammelt. Mathilde Falch’s helt nye single “Tror du jeg har glemt” blev pakket ud som en følsom ballade, der klokkerent ramte de følsomme sjæle i salen og trak et par tårer med sig hist og pist. Mathilde Falch fremførte næsten hele sangen uden sin guitar. Hendes kropssprog og elegant lyssætning gjorde helheden stærk og sårbar, og førte til en af aftenens absolutte højdepunkter.

Aftenens føltes nu i den hele taget spækket med højdepunkter, men især nummeret ”Planken ud” solede sig i publikums begejstring. Mathilde Falch skrev sangen lige efter Toppen af Poppen var optaget, hvor hendes musikalske kollegaer i programmet, havde drillet lidt med at der burde tilsættes lidt flere popnoter og uhu kor, til hendes rocknumre. Vel og mærke hvis hun og bandet gerne ville havde et radiohit. De venligt mente drillerier tog Mathilde Falch til sig og gik i studiet med Christian Ki, og i fællesskab fik de arbejdet sig frem til en ny sound, uden nogensinde at tabe sig selv eller sit udgangspunkt. Resultatet blev en ‘spicy’ poppet rock sang, og VUPTI, så havde hun fået et radiohit. Indtil videre er nummeret med 1.799 afspilninger alene på DR, spillet 10 gange så mange gange som hendes hidtil mest populære nummer på kanalen, og mere end samtlige af hendes andre numre tilsammen!

Det er dog en kæmpestor forskel på at høre Mathilde Falch i radioen og at høre hende og bandet live. Der er så meget gennemslagskraft i hele bandets måde at være “live” på. Der kommer hele tiden nye tiltag og måder at spille hvert nummer på, når det sammenspillede band leger med deres lyd og bare følger med hinanden et sted hen i hvert nummer. Bandet har en mangeårige samhørighed og kærlighed til hinanden og musikken, der for lov at slå sig løs, og bliver sendt langt ud over scenekanten. Aftenens ekstranummer “Ild i min røg” blev afslutningen på en koncert, hvor alt bare var fascinerende, forfriskende og festligt.

Mathilde Falch har på sin igangværende tour inviteret en masse forskellige lovende sanger og sangskrivere med som opvarmning. Denne aften Lasse Storm – der også er kendt som forsanger i Dør Nr.  13. Han har netop udsendt sit første soloalbum med titlen ”Holmegårdsvej og andre historier”.  Et utroligt stærkt album, som du vil kunne læse en anmeldelse af her på siden senere på måneden.

Lasse Storm blev i september sidste den første modtaget af ”Songwriter Awarden” på Nashville Nights International Songwriter Festival i Odense. Prisen gives for det gode sangskrivningshåndværk, og det har Lasse Storm i udtalt grad, sammen med en naturlig og ligefrem tæft for sceneperformance.   

Denne aften er han så godt som på hjemmebane. Lasse Storm er oprindeligt fra Fensmark, en lille by uden for Næstved, hvor hans barndom og ungdom har inspireret ham til blandet andet titelnummeret – og den første single han udsendte “Holmegårdsvej”.

Det er da også tydeligt at Lasse Storm bruger af sig selv i fremførelsen af sine nye sange, og han har en ret unik måde at bruge nutidens danske sprog på i sine tekster. Der er en klarhed i hans stemme, glimt i øjet, og så kan han ’bare noget’, stående der alene med sin guitar.

En artist det helt sikkert bliver spændende at følge fremover, og som bliver godt at høre mere fra end aftenens korte sæt.

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.