Mattis + Carpark North – Slagelse Sommerlyd – 28.08.20

LE2B0995

Fotograf: Maria Fremming

"Sommerlyd og rockfryd over Slagelse - kalder på en gentagelse"

Mens hele live industrien – og ikke mindst spillesteder og koncertarrangører i Danmark kæmper for livet, har Live 4200 – Slagelse Sommerlyd taget springet ud i livet og har netop afviklet deres første 2-dages festival med fire solide navne på plakaten.

Ganske imponerende er det hele udtænkt og sat op på under 8 uger – ikke mindst takket være en god og bred lokal støtte og opbakning fra en masse frivillige. Efter en succesfuld weekend, satser holdet bag Atlantia Slagelse Sommerlys på at kunne afholde endnu en festival til næste år. Kræfterne bag dette nye Festival tiltag i Slagelse, er udelukkende baseret på frivillige og er en nonprofit organisation.

Lørdag var Go Go Berlin og Jesper Binzer populære gæster på festivalen – men da vi her på siden lige har dækket sidstnævnte, er vores fokus rettet mod fredag aften med Mattis og Carpark North på plakaten, der havde sikret at alle 400 udendørs siddepladser – i området ved postgården lige ved Slagelse Station – var udsolgt på forhånd.

Himlen denne sidste fredag i august var skummelt truende med mørke regnvejrsskyer, der hang tungt hen over Slagelse midtby, men heldigvis holdt det tørvejr hele aftenen. Ved ankomst fik man straks følelsen af at det hele var gennemtænkt og tjekket, og personalet sørgede for at man blev fulgt hen på de anviste siddepladser. Det er muligt at få servering ved sin siddeplads blot ved at række hånden i vejret. Et tiltag nogle af publikum tog til sig, mens andre foretrak den almindelige selvhenter form og stillede sig pænt op i den dertil indrettede ”Corona” tilpassede kø.


Mattis – en ung og for mange endnu ukendt kunstner – er aftenens første veloplagt navn på scenen. Mattis starter med sangen “Don’t Lose Hope”, der har en fin sensuel underlægning i både musikken samt måden den bliver fremført på. Det viser sig at denne stil går igen i samtlige numre, det er både klædeligt forfriskende og fascinerende anderledes – og publikum er hurtigt med ham. Der er også plads til ’Corona”nærvær’, da Mattis flere gange forlader scenen og går på knæ foran første række med sin guitar og også bevæger sig rundt mellem stolerækkerne. Mattis har en drøm med sin musik, som han velvilligt deler med sit publikum – han vil gerne lave et musiktema til en James Bond film. Sidste nummer fra Mattis er “Loverboy”, som var hans allerførste single tilbage i 2017.


Herefter fulgte en lang pause inden Carpark North gik på scenen. En pause på omkring en time, hvad der var lige i overkanten for langt de fleste fremmødte, så det var svært at holde publikum på deres stole i egne rækker, men det sidste af publikum når lige at ankomme inden det for alvor går løs.

Carpark North bliver fulgt på scenen med et brøl fra publikum.  De er længe ventet, de er elsket og det kan mærkes. Rockens magiske kræfter har taget Slagelse i sin hule hånd og der er ikke et roligt stolesæde nogen steder på pladsen.


Selvom det i forhold til normale Carpark North koncerter er en intim koncert er der ikke sparet på et lysshow med mega flotte lyseffekter. Åbningsnummeret ”Revolution” er en fuldtræffer af et startskud til en forrygende ROCK præstation, der bare ustoppeligt kører i et hæsblæsende og top energisk tempo, og med et band, der tydeligvis nyder at være foran sit publikum igen.

Lau Højen leverer en stærk og imponerende vokalpræstation, der får alle bandets sange til at fremstå stålfaste og seje, og med en imponerede gennemslagskraft. Han er på sin egen helt unikke måde med til at leverer et stærkt indtryk, og har vel allerede leveret rigeligt til at være en værdig del af Danmarks stolte rock historie.


Det mere stille nummer “Håb” bliver der plads til midt i sætlisten, og der opstår en smuk, sart og følsom stemning både på scenen og blandt publikum, efterfulgt af nummeret “When we were Kids”. Med håbet tændt switches der efterfølgende tilbage til rock stemningen igen og på fuld kraft.

Et af ekstranumrene var “Heroes”, og det er præcis hvad Carpark North også er lige nu og lige her. Rockhelte til og for folket, og det var komplet umuligt at se på hvilken side af scenen, hvor savnet af en rigtig live rockkoncert havde været størst.  En glad og taknemmelig Lau Højen fortæller til slut, at denne aften i Slagelse har været den bedste dag i år, fordi de igen kunne stå foran et Live publikum. Glæden var mere end gensidig, og fik tilmed sat frisk liv i Slagelse.
Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.