Mens sommeren går på hæld – spiller musikken op

FN5_8700

Fotograf: Frank Nielsen

”Der dufter igen af festival i Roskilde, Stubbekøbing og på Midtfyn”

Kalenderåret 2021 vil aldrig blive husket som et stort festivalsår. Alle de store festivaler måtte aflyse – og mange små og mellemstore sommerfestivaler måtte ligeledes kapitulere som følge af helt urimelige usikkerheder i de officielle udmeldinger omkring fortsatte restriktioner – ellers mangel på samme – der kom fra regering og folketing.  

Her sidst på sommeren har der dog rundt omkring i land og rige været mulighed for at mødes til noget der dufter af festivalstemning. For musikbranchen vil ikke være ofre – de vil derimod ofre alt for at musikelskere i alle aldre stadig har en mulighed for at komme ud og opleve fællesskab, nærvær og store musikalske oplevelser.

I den kommende tid er der tre gæve arrangører der i den grad har knoklet for at få skabt nogle bemærkelsesværdige rammer, der bør kunne indeholde nogle nye og helt ekstraordinære festivaloplevelse. Så hvorfor ikke støtte op omkring musikken og nyde sensommeren i de kommende i de fedeste festivalrammer i enten Stubbekøbing, i Roskilde eller på Midtfyn?

I næste weekend den 27. og 28. august er der allerede tæt på udsolgt til den lille ’ny- hippie festival’ Kun for forrykte festival, der afvikles i Stubbekøbing. Godt 1.200 mennesker forventes der i snit pr. dag, og der er stadig få endagsdags- og todagesbilletter i salg. Festivalen har fokus på fred, kærlighed, og den slags musik der ikke er født i går – men enten har tråde i den store beat/rock musikhistorie eller trækker på inspirationer derfra.

De har netop offentliggjort den endelige spilleplan – som nok skal kunne betyde masser af ny næring til næstekærligheden – om den så leveres af f.eks. Wendy McNeill (CA), Cross/Schack/Ostermann, Electric Boys (SE) Uffe Lorenzen & Lydsyn om fredagen eller Steppeulvene, Freddy & The Phantoms, Walther eller Trouble Is om lørdagen.  

Samme dage har musikmagasinet GAFFA i samarbejde med spillestedet Gimle i Roskilde stablet en 2-dages festival på benene lige uden for Roskilde ved det gode lokale bryggeri Herslev Bryghus.

Roskilde er normalt kendt for at rumme ”the orange feeling”, men den afløses for et par dage i år af en ”grøn fornemmelse” – med et spirende og bredtfavnende musikprogram, der rummer både upcoming, det etablerede, og nogle af tidens varmeste navne. Og er det festen man søger, så tænker jeg at Hugorm, Lord Siva og Joyce ikke er det dummeste selskab at være i!

Til ”Gaffa på græs” er der 1.000 billetter i salg pr. dag – og med det program burde de da gå som varmt brød – ikke mindst fordi det er en af disse festivaler, hvor der er mulighed for overnatning i nærheden, og fordi billetprisen for 7 eller 8 koncerter pr. dag blot er kr. 300! I skrivende stund er der dog stadig billetter tilbage til både fredag og lørdag.  

Spilleplanen er følgende :

FREDAG 27. august
HavescenenMarkscenen
14:30 The Savage Rose
15:45 Kajsa Vala16:45 Freja Kirk
18:00 Brimheim19:00 Patina
20:15 Prisma21:15 Hugorm
LØRDAG 28. august
14.00 Gro15:00 Oh Land
16.15 Ginne Marker17:00 Greta
18.30 Pil19:00 Lord Siva
20.15 Høker21.15 Joyce

I ugen efter er det på Fyn at der den 3.-4. september er noget så fine muligheder for at få sig en særlig festivaloplevelse når Midtfyns Festival for anden gang afvikles efter ’genoplivningen’ i 2019. Her spilles der op med et bredt musikprogram – hvor der er plads til både genkendeligheden og nysgerrigheden.

De præsenterer blandt andet det særdeles spændende nye ’musiker kollektiv’ Nymalet – der jo rummer stærke personligheder som Johan Olsen, Katinka Bjerregaard, og Christian Hjelm. Johan Olsen kommer også i spidsen for Magtens Korridorer, og så kan man glæde sig til det formstærke Lasse Helner Band og den brandvarme Juncker, der nok engang har forkælet familien Beha’s sejl togt serie med et titelnummer, der har mere end vind i sejlene. Også denne festival er der stadig billetter i omløb til.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.