Michael Falch – Lytte Session, Bremen Teater – 06.10.20

LE2B2365

Fotograf: Maria Fremming

”Gensynsglæde og forår i Brystet"

Stemningen er munter i køen foran Bremen Teater, trods mundbind og ærbødig afstand, så skinner det igennem, at her er der masser af gensynsglæde, mellem fans der genkender hinanden.

Michael Falch har rigtig mange trofaste fans, der har fulgt ham i tykt og tyndt. De har hængt på og støttet op på siden starten med Malurt, og mange af dem er her i aften. Hyggelige anekdoter fra tidligere koncerter bliver fortalt eller genfortalt. Samtalerne går aldrig rigtig i stå, der summer af gode vibrationer i den kølige oktober aften i indre København.


Denne lytte session måtte lynhurtigt laves om til to sessioner, da den første blev udsolgt på rekordtid. Første session er nu slut og glade gæster fra første afdeling, vælter ud ad dørene iført store smil, album under armen, og bidrager med høje tilråb til dem som venter i køen – ’I har noget at glæde jer til’-  og Ja, det fik de helt ret i!

Der var kræset om detaljerne, lige fra sceneopsætningen med en dagligstues intime indretning og stemning, til det signerede og meget gennemførte album, der blev udleveret ved ankomsten. Alt var svøbt ind i kærlighedens røde farve. Den kærlighed, der også skulle vise sig at være temaet i dette nye “Forår i Brystet” album.Michael Falch går på scenen og præsenterer sig selv, i en lidt længere, underholdende og medrivende monolog. Derefter kommer Lars Skjærbæk og Erik Jensen fra Politikken med på scenen. Erik Jensen styrer interviewet med gode spørgsmål, til både Lars Skjærbæk og Michael Falch om bl.a. hvordan albummet er blevet til. Man hører et par numre i den rækkefølge de har på albummet efterfulgt af taletid imellem.  Selve musikken hører publikum i næsten mørke og der efterlader en behagelig stemning, og medfører samtidig at både tekst og musikken træder stærkt og tydeligt frem. Der er en meget fin akustik i salen, så det blev en meget smuk oplevelse at høre de fleste af sangene på denne måde for første gang.


Michael Falch har sat 11 nye sange op på den musikalske stjernehimmel, de lyser ned til os og bare venter på, at vi hører sangene i vores egen galakse og forstår kærlighedens sande væsen i hver eneste af dem. Det er et album der er værd at lytte til, vende tilbage til, for at fornemme det væsentlige budskab.

På ”Forår i brystet” er Michael Falch kommet ud af mørket og lader kærlighed og håb være de helt store vejvisere og som modvægt lader han længsel og forventninger svæve frit. Det har givet et anderledes og nyt resultat fra en omstillingsparat Michael Falch, der har lagt den rockende Malurt attitude lidt bero og samlet energien om sit nye album, hvor der er kræset for alle detaljerne. Det er første gang at han har lavet et album i så tæt samarbejde med den mangeårige følgesvend og ven Lars Skjærbæk, der også er producer på albummet.


Der er jo altid nogle sange der skiller sig lidt mere ud end andre. En af de sange er albummets andet nummer ”Alt for Vild”, som er en sang, der allerede er blevet præsenteret for publikum på nogle af koncerterne sidste år, da han var ude på landevejen med den ‘Tophemmelige trio’ (Lars Skjærbæk og Live Johansson).  ”Alt for Vild” er en rå og samtidig rørende sang. I en verden hvor de fleste mennesker sætter sig selv først, er “Alt For Vild” en sang der handler om et menneske, der oprigtigt bekymrer sig om hvordan det går med et andet menneske”.  Alt i alt, en meget smuk smertefuld og sanselig sang, der er pakket godt ind i et elegant arrangement, hvor især trommerne giver en utrolig stemning til helheden.

 Som lytter bliver man heller ikke snydt for sange, der rammer lige der hvor man er mest sårbar. Det er jo en af de ting Michael Falch kan og er en sand mester i, “Mit liv, Min tid, Min Kærlighed” og Valmuemarken” kan være to gode bud på en mavepuster af de helt store.

Efter publikum i salen havde hørt alle 11 sange i højtalerne, forlod Erik Jensen salen og lod en meget veloplagt Michael Falch og Lars Skærbæk takke af med nogle af den nye sange helt akustisk, siddende i sofaen med hver deres guitar. Rendyrket musikglæde spredte sig hurtigt fra de to musikanter, der bl.a. spillede “Juble igen som fugle”, hvor der opstod spontane klapsalver og publikum kunne nynne med, da denne sang allerede har været ude som single forløber for selve albummet, der officielt udkommer på fredag den 9. oktober.

Efter godt 2 timer i salen kunne alle tilstedeværende med ”Forår i brystet” konstatere – ”der er noget at glæde sig til”.  

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.