Michael Schenker 50th Anniversary Tour – Amager Bio – 01.05.22

Michael Schenker 2022 Fotograf Henrik Hildebrandt (10)

Fotograf: Henrik Hildebrandt

“Blændende LIVE præstation – men hvor var publikum?”

Der er tre bands, som det ikke er til at komme uden om når talen falder på den 67-årige tyske guitarist, sangskriver og producer Michael Schenker. Ud over hans eget band Michael Schencker Group – med hvem han udsendte det første album i 1980- har han været med i to legendariske hardrock orkestre – britiske UFO og tyske Scorpions.

Sidstnævnte band er dannet af storebroderen Rudolf Schenker , men deres anstrengte indbyrdes forhold har medført, at Michael Schenker kun medvirker på bandet to første album, samt ”Lovedrive” fra 1979.  

Michael Schenker har dog klaret sig fint uden Scorpions, og regnes blandt ​hard​rockhistoriens bedste og mest indflydelsesrige guitarister, og har medvirket som en hovedkraft på mere end 50 album.

I år er han på en stor Europaturné under navnet Michael Schenkers 50th Anniversary Tour – fordi det er 50 år siden han som bare 17-årig var en del af Scorpions debutalbum.

Side 33′ s udsendte Belinda og Henrik Hildebrandt kunne dog konstatere, at det denne aften kun blev til et enkelt Scorpions nummer ”In Search of the Peace of Mind”, mens der hentes hele syv numre fra UFO kataloget. Også de to helt nye singler ”A King Has Gone” og ”Emergency” blev præsenteret med ild bagi.  

Bandet består af Michael Schenker – Lead guitar, Robin McAuley – lead vokal, Steve Mann – Guitar, keys, Bodo Schopf – trommer, Barend Courbois – bas.

Det er på deres fjerde job på en større europatur, der afløses af en efterfølgende tur til USA, hvor det vil være Ronnie Romero, der er i den vokale forgrund.

Under 400 mennesker er dukket op, men for de fleste virker det som en befrielse, at kunne komme til koncert igen, og blive rocket og rusket godt og grundigt igennem til et genhør af mange gamle favoritter.   

Et publikumsantal, der må regnes som en af bivirkningerne ovenpå Corona pandemien. Mange spillesteder melder om godt 30% generel nedgang i billetsalget. Det er MEGET – det er bekymrende!

Denne aften kan man konstatere, at man får noget for pengene, hvis man har bevæget sig ud i virkeligheden. For synes man at Michael Schenker er god i studiet, så er han bare endnu bedre LIVE. Nærmest blændende. Sammen med bandet blev ’varen’ leveret på godt to timer, og med publikums hjælp mærkedes hurtig den slags gode fælles stemning, der næsten skabte fornemmelsen af at der alligevel var fuldt hus i Amager Bio.

Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.