Micke Japp featurin’ Mo Witham – “Du får mig aldrig upp (i en sån där) – Mycke’ Jupp Vol 1”

”Lidt for meget pubrock”

Alle Micke Japp-numrene er skrevet af Mickey Jupp i en efterhånden fjern fortid. Skåningen Mats Zetterberg har bidraget med sine frie svenske oversættelser af teksterne. Og med sin engagerede sang. De fleste  indledende riff er skønne. Akkurat som hos Mickey Jupp.

Et forbehold: Hvis man kender originalversionerne, er disse fortolkninger en blandet oplevelse. Der går nok lidt for meget hygge i den, lidt for meget uhøjtidelig småsnak, lidt for meget pubrock.

Paradoksalt nok er det afsluttende ”Det ska stå nåt om pubrock (på min gravsten)” det mest alvorlige – omend ikke gravalvorlige – nummer. 

Og jo, Mickey Jupp blev i sin tid puttet ind i pubrock-kategorien, men med sin seriøse, kontante og innovative stil hørte han reelt ikke sammen med navne som Dr. Feelgood og Ian Dury.

Dog: Den anden klang i det svenske sprog end i det engelske kan være det opblødende element.

Instrumentalt er der stor loyalitet over for Mickey Jupps oprindelige indspilninger. Man kan sige, at autenticiteten er sikret af guitaristen Mo Witham, der har spillet med Mickey Jupp i flere perioder, og som først blev producer for Micke Japp, siden en del af bandet.

Udgivelsesformat: CD
Udgivelsesdato: September 2019
Label: Pubrock Records
Genre: Pub-rock

Leave a Replay

Udgivelsesformat: CD
Udgivelsesdato: September 2019
Label: Pubrock Records
Genre: Pub-rock
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.