Midtfyns Festival starter på en frisk

Midtfyn

Fotograf: PRIVAT FOTO

"Satser på at være både fin og folkelig"

I morgen den 24.05 er det en realitet – der er igen en eksisterende og aktiv festival ved navn Midtfyns Festival. Her vil nostalgi og nutid gå hånd i hånd i en mere lokalt forankret og folkelig tilgang end dengang festivalen reelt var tæt på Roskilde Festival om at være landets største festival.

Denne skribent var der hvert år i perioden 1986-1996 og har stadig nogle af livets største festivalminder derfra. Det er nærmest umuligt at udvælge de største øjeblikke – men stærkest står nok oplevelser med Stevie Ray Vaughan, Daniel Lanois, Rolf Wikström, Huey Lewis, Delbert McClinton, The Hooters, Ry Cooder & David Lindley, Glenmark-Eriksson-Strömstedt, John Hiatt, Jimmy Barnes, og The Kinks – for ikke at tale om koncerter med danefæ som Horn I/S, Jan Toftlund, Povl Dissing, Disneyland After Dark, Trio Rococo, Bæsted Band og Guitar Kaj & De Åndsvage Heste.

Midtfyns festival var stor dengang – og ikke mindst dejlig mangfoldig i sit musikprogram. Den var som fyn – fin – lige indtil den ikke var det mere, og det oprindelige grundlag og dets tankesæt mere og mere forsvandt.

Det er et helt andet niveau man bygger Midtfyns festival op fra nu. Men man fornemmer tydeligt i hele tilblivelsesprocessen at den gamle ånd er taget med på den nye rejse. Det kan kun blive godt. Ikke mindst fordi, at arrangørerne lægger vægt på, at den nye festival ikke starter der, hvor den gamle sluttede, men starter som den oprindelig festival startede – i det små og med en kærlighed til musikken, det folkelig og fællesskabet!

På programmet er blandt andre Allan Olsen (solo), Anne Dorte og Maria, Juncker, Sveistrup, Esben Just, Lasse og Mathilde, Sys Bjerre & Peter Lützen – for ikke at tale om Gasoline, som altid har et kontant og kærligt kvindelist eller to at udsætte de gamle Gasolin/Kim Larsen slagere for.

Side 33 kan desværre ikke deltage, men ønsker held og lykke og god fornøjelse til arrangørerne og de forhåbentligt mange deltagere.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.