Mika Vandborg – Stuekoncert, Viborg – 17.02.2023

image2

Fotograf: Anders Kristensen

"En mere følsom og skrøbelig side af guitarhelten"

På en villavej i Viborg, laves der som mange andre steder i riget stuekoncerter – ja endda en havefestival. Denne vindblæste fredag, er stuen fyldt helt op og i hjørnet er der lavet plads til at Mika Vandborg kan byde ind med en lille intim solokoncert.

En mand, der ellers er vant til at stå på de helt store scener sammen med f.eks. Electric Guitars, Love Shop, Gnags, Dicte, Camille Jones m.v.

Mika er helt sin egen, med fipskæg og ridestøvler – næsten altid klædt, som en arketype på en rockmusiker, som har Hendrix i blodet. Han er kort sagt en ægte og levende ’guitarhero, der med sine solokoncerter har fundet et frirum, hvor han selv og hans egne sange er i centrum. Hvad det angår begyndte det hele under Corona epidemien, da koncertkalenderen blev revet midt over. Her nørdede Mika så med den akustiske guitar, sange på dansk og så iøvrigt udviklingen af brætspillet ‘The World War II Trivia Game’. Der var tændt godt op under kreativiteten.

Nu står verden igen åbent på vid gab og koncerter med Sanne Salomonsen og Electric Guitars fylder igen i kalenderen. Men lysten til at optræde som solist er holdt ved.

Derfor står han her i Viborg klar til at give en af hans nærværende koncerter, der tager afsæt i sidste års stærke soloalbum ”Det danske”. Her er der ingen pedaler og hurtige riffs. Fokus er på at folde de dansk sprogede sange ud blot ved hjælp af akustisk guitar og en blød og behagelig vokal.

Elsker Danmark

Med sange som “kik op” og “Elsker Danmark” hylder Mika det land han er vokset op i. Albummet afspejler livets store modsætninger, det at være midt i livet og indeholder personlige sange om tab og savn. Den sjoveste sang, som er et velment og kærligt spark til musikbranchen er “Booker Blues”, som er en underfundig protestblues, om de bookere, som måske kommer lige let til deres 20 % af honoraret.

Med det nye album “Den Danske” – som vi hovedsageligt fik sange fra, og den aktuelle single ”Rejsefeber ” har Mika fundet ind til noget, der føles både overraskende og anderledes. Det klæder ham at synge og skrive på dansk, og det var bestemt god oplevelse at se en mere følsom og skrøbelig personlige side af guitarhelten.

Picture of Anders Kristensen

Anders Kristensen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.