Mike Tramp – Karosserifabrikken, Helsingør – 29.09.22

Mike Tramp af Maria fremming (15)

Fotograf: Maria Fremming

”Turnestart på dansk var så afgjort THE REAL DEAL"

Der er en første gang for alting, også for en garvet rockmusiker, der i over 45 år mest har sunget sange på engelsk og i det meste af sit liv uden for landet grænser.

Men nu er Mike Tramp klar til at synge på sit modersmål ude på de danske live scener, hvor han vil præsentere indholdet fra hans ganske anbefalelsesværdige nye album ”For Første Gang”, der udkom 2 september.

Sangene på albummet er skrevet af Mike Tramp sammen med hans mangeårige gode ven journalist Lars Daneskov, der har stået for teksterne. Tekster der skarpt og præcist forholder sig til det nære og sociale, med udgangspunkt i opvæksten på Vesterbro. Finurlige billedrige tekster, der gerne leger med ordene, giver sangene et ekstra tvist, der efterlader plads til eftertænksomhed og dybde.

Premieren på den aktuelle tour her på Karosserifabrikken i Helsingør er udsolgt. Omkring kl. 20.00 går Mike Tramp på scenen med sit håndplukkede “boyband” foran et siddende og forventningsfuldt publikum.

De ser fra start en veloplagt Mike Tramp, der bruger af sin store erfaring i at underholde fra en scene. Med overskud og indlevelse fortæller han historier om hvordan sangene på hans nye album er blevet til og hertil supplerer han mellem numrene med små anekdoter fra livet, både hans eget og andres.

Det klæder den kække rocksanger at synge og udtrykke sig på dansk. Pludselig ser man en meget mere voksen og følsom udgave, end ham vi lærte at kende dengang i White Lion, og siden har fulgt som engelsksproget solist.

Som han står der, er man aldrig i tvivl om, at han er 100% ægte. Den rodløse vagabond, er tro mod sig selv og sit publikum hele vejen. Udtryk på bedste vis i sangen ”Det jeg var” – hvor nedenstående tekstuddrag i dagens anledning også var blevet trykt på t-shirt der var til slag i merchandise boden.

Alt hvad jeg var

Var alt hvad jeg blev

Alt hvad jeg blev

Var det, jeg var

Alt hvad jeg er

Er alt hvad jeg blir

Alt hvad jeg blir

Er det jeg er

– fra “Det jeg var”

Sange som “Drømme” og “Kys jeg ikke gav” var yderst levende, dejligt påtrængende og berørte mig som lytter. Særlig sårbart og alligevel råt var det at høre ”Flamme og Benzin”, en sang der er skrevet til Mike Tramps storebror, der ikke er her mere. Koncertens absolutte mest intime stund, hvor man virkelig kunne fornemme alt den smerte og kærlighed, der var med i sangen blive delt med alle i salen.

En stærk start på et nyt kapitel, der forhåbentligt får endnu flere sider. Foreløbig kan man fange Mike Tramp og band yderligere 5 steder på den aktuelle efterårsturne.

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.