Mike Tramp – Spilledåsen, St. Heddinge – 12.11.19

405A9419

Fotograf: Maria Fremming

”Tramp fik på en trist tirsdag skabt lørdags stemning i Spilledåsen”

Man mærker det med det samme når man ankommer til Spilledåsen St. Heddinge. Der er en glad og behagelig stemning fra det øjeblik men træder ind ad døren. Lutter smil og glade mennesker overalt. Selvom det er en siddende koncert og man ikke har faste siddepladser på billetten, så hersker der en ro omkring at få sat sig, der hvor man helst vil sidde i salen.

Spilledåsen fungerer som biograf i den daglige drift, så det er i dejlige bløde sæder man slår sig ned i for at opleve en af de sidste 40 års mest markante danske rocksangere sammen med hans fuldblods rockband – Band of Brothers – der fungerer med lidt skiftende besætning, men på denne tour udgøres af Henrik Berger (guitar), Claus Langeskov (bas) og Jakob Rønlov (trommer).  

I lobbyen er der salg af Mike Tramp merchandise samt plader, Cdèr og så sandelig også kassettebånd. Jeg tænker lidt over om der mon stadig er nogen der har en afspiller til kassebånd og priser mig lykkelig for at jeg ikke har sådan en, da jeg tydeligt kan huske alt det båndsalat man skulle prøve at reparere.

For første gang i Spilledåsens historie går Mike Tramp på scenen med Band of Brothers – og de lægger ud med nummeret ”Best days of my life”. En storslået standhaftig rock sang, der tordner derudaf, drevet af et band, der har helt styr på at i dag er det en helt almindelig kedelig tirsdag i en ensrettet gade på Stevns. Det laver Mike Tramp og bandet i den grad om på, så det istedet føles fuldstændig som en lørdag aften i det allerbedste selskab. Mike Tramp er vild og vidunderlig i sin ligefremme og helt nede på jorden måde at være musiker med hjertet solgt til rock and roll. Han mærkes ægte og fuld af spilleglæde.  Han fortæller at han er glad for at det er en siddende koncert, så ved han da hvor han har sit publikum – med røven i sædet!

Det ene hæsblæsende rocknummer efter det andet bliver spillet med flere flotte lange varierede guitar og tromme soloer. Det er ægte og ærlig rockmusik fremført i en helt klassisk stil, som er langtidsholdbar lige meget om man befinder sig på Stevns, i Surabaya eller i San Francisco.

Publikum for også lov at nyde “Lady of the valley” – et lidt mere stille nummer –  der bare fremstår utrolig lækkert. Sætlisten er varieret med både nye og gamle numre.Der bydes f.eks. på “Broken Heart” fra 1984 og “Homesick”  fra det seneste 2019 album ”Stray From The Flock”  – begge nævneværdige fordi Mike Tramps fremførelse med sin vokal og inderlighed beviser at rockmusik har så mange facetter og han mestrer dem alle til perfektion. Og så kan han naturligvis stadig sin rockhistorie og han evner med respekt at hylde nogle af de gamle helte, som versionen af den gamle Thin Lizzy klassiker ”The Boys are back in Town” var et nærværende skoleeksempel på.

Efter koncerten er der “Meet and Greet” i lobbyen, hvor hele bandet skriver autografer, sludrer med deres fans og de fleste får taget selfies og givet krammere. Det er noget man kan høre publikum taler om på vej hjem. En intim koncert – med store momenter – der helt sikkert vil blive husket, og ikke mindst fordi en musiker af verden i bedste stil og i frigear vælger sine fans frem for backstage området.

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.