Mikro-SPOT festival i Roskilde her i weekenden

Fotograf: PRESSEFOTO

"Masser af guldkorn af hente for de nysgerrige musiksjæle"

Fredag den 10.05 mellem 17-22 og lørdag 10-16 er der gratis musikfestival i indre by i Roskilde på seks forskellige pop-up scener. Festivalen kalder sig “Roskilde Unplugged”. Et navn der kun passer hvis man oversætter det til “Roskilde Uplukket”. Det er nemlig ikke kun tale om akustiske optrædener. Der er masser af elektronisk forstærkning hos langt de fleste. Men de over 35 artister er alle navne, der i den store offentlighed nok mest af alt stadig er velbevarede og uplukkede skud fra den blomstrende skov af talenter, der springer ud landet over.

Som det ofte er med sådanne programmer, så vil man undervejs skulle tage nogle svære valg mellem flere tillokkende tilbud på samme tidspunkt. Skal man f.eks. vælge 70’er inspireret klassisk rock fra Boys From Heaven eller finurlige melankolske toner fra Maja Høy, som åbningskoncert fredag kl. 17?  

Og hvem slutter man mon bedst aftenen af med fra kl. 21 – hvor valget står mellem den stilsikre pop fra Aksglæde, Jazztronic fra Abekejser eller abstrakte poetiske lydlandskaber fra Linebug?. Svaret må hver enkelt musiksjæl finde – evt med hjælp fra yderligere beskrivelse af de enkelte kunstnere på https://roskildeunplugged.dk/#/artists/alphabetical

Side 33 har sat store krydser ud for GUNVA og AySay , der begge også var på SPOT festivalen, og ud for Farfars Tobak (psykedelisk rock), Blå Nætter (indie/pop) – og så bliver der igen lørdag et par valgkampe for denne skribent.  Denne gang i mellem Aufori (poetisk singer/songerwriter på dansk) og mørktonet folk-pop fra Nü Fiona, og afslutningsvis mellem rock romantikerne i Astronaut og de festlige orgel-surfere hos Orgelheimers.

Der er nok at tage stilling til – og nok at lytte på – også udover disse fremhævede navne.  Smag og behag er heldigvis forskellig . Men fakta er at der børe være noget for enhver type af smag hos nysgerrige musiksjæle.

Sidst men ikke mindst bør man ikke gå glip af det arrangement, der er slået op under titlen ”Lyd og Ord” kl. 11.30 lørdag. Her kan man opleve den atmosfæriske alternative pop-duo Eugenia live og i en spændende samtale med musiker Katinka Bjerregaard, digter Nikolaj Zeuthen (Skammens Vogn) og litteraturanmelder Mikkel Bruun Zangenberg.

I samtalen vil der blive sat fokus på foreningen imellem lyrikken og musikken – ud fra det faktum – som vi gerne på Side 33 gentager igen og igen, musik kan bringe folk sammen på tværs af alder, geografi og sociale barrierer, og lyrikken kan sætte ord på det, som kan være svært at snakke om.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.