MURKY MUNROE – “EVE”

Fotograf: Album cover

"Følelsen af 13 minutters dragende skumringstime"

Bag navnet Murky Munroe finder man sangeren og sangskriveren Mazdak Khosravi, hvis varme mørke røst man måske tidligere er stødt på i den nu henlagte dark-folk duo Black Dog Howl.

Det er stadig mørket, skumringen og den tilbagelænede små dystre og melankolske tone, der er retningsgivende for det musikalske univers som Mazdak Khosravi præsenterer under sit nye alias – men der bliver kælet mere for lydbilledet. EP’en indeholder fire numre – men ikke første singlen ”The Drougt” – og som forklaring på det svarer Mazdak til Side 33:


”Ret hurtigt blev min tanke at ‘The Drought’ skulle stå alene som lanceringsingle for Murky Munroe, da sangene til ‘EVE’ var begyndt at tage form, og udtrykket her var lidt anderledes, ja nærmest konceptuelt sammenvævet.

‘EVE’ er ikke et decideret koncept-værk, men fælles for de fire sange er at den helt særlige sepiatonede Californiske skumring, som jeg husker fra en del af min opvækst i Fresno, og som af uransagelige årsager endte med at sætte kulissen for fortællingerne.

Så titlen ‘EVE’ kommer til at have lidt en dobbelt betydning, da det jo både kan referere til skumring og aftenstid, men samtidig også bruges om tiden lige op til en hændelse – fx “on the eve of WW2” og “on the eve of her depature” etc. – og sangene kredser meget om tiden lige op til, eller lige efter, nogle ret voldsomme hændelser.

Således er valget af coverbillede også baseret på, at det netop er taget i det tunge Californiske buldermørke – i tiden lige omkring jerntæppets fald.”

Og de fire nummer – med en samlet spilletid på 13 minutter og 15 sekunder – føles da også som en samlet enhed, som indrammede fortællinger, der i indhold er mere dramatiske end det tilbagelænede musikalske univers, der er krydret med flotte og afdæmpede stryger og blæserarrangementer.

Fælles for de fire sange på ’EVE’, er at de tager afsæt i følelsen af at blive tiltrukket af ting, man af erfaring ved er destruktive – potentielt katastrofale. En følelse som Mazdak i høj grad kender fra sig selv.

Om hovedpersonen på ’EVE’ beretter om et knust forhold fra bagsædet af en FPD-patruljevogn i ’Fresno’, eller crasher ekskærestens bryllup i en delirisk morfinrus på ’Wolves’, er sangenes altoverskyggende mission, altid at finde vejen ud af mørket igen. Og hvis det er missionen, så lykkedes det fint op denne EP, hvor især I’ll Let You In og Wolves virkelig kan mærkes, og lyser op, ikke mindst fordi man virkelig fornemmer hvordan Mazdak’s baryton vokal virkelig kommer til sin ret, og nærmest i sig selv – på smukkeste vis – bærer ”Wolves” hjem.

“Fresno” og ”With the Snow” fungerer også upåklageligt men efterlader også lidt uforløste spor, fordi de næsten bliver for pæne og stilrene.

Mazdak Khosravi, der flyttede til Århus som dreng – og før det havde boet i Iran og USA (Fresno) og i dag bor i København, er meget mere end bare en pæn og charmerende ung mand. Det vil ikke gøre noget hvis det fremover afspejler sig i nogle flere – også mere rustikke lag – i musikken. Han har utvivlsomt talentet til at lande en personlig og vedkommende stil et småskummelt sted midt i mellem Leonard Cohen og Nick Cave. ”Eve” er et godt første skridt og Side 33 ser frem til at følge med på den videre vej for Murky Munroe.

PRESSEFOTO af Mikkel Sylvester Larsen
Udgivelsesformat: Digital
Udgivelsesdato: 15.05.20
Label: Egen udgivelse
Genre: Dark-folk

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: Digital
Udgivelsesdato: 15.05.20
Label: Egen udgivelse
Genre: Dark-folk
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.