Nena – Hotel Fuglsøcentret – 28.10.22

Nena 2022 af Frank Nielsen (25)

Fotograf: Frank Nielsen

“Nena er stadig et hit, fordi hun rent faktisk er så meget mere end et verdenshit"

At Nena LIVE stadig er et hit, beviste to totalt udsolgte koncerter her til lands i den sidste weekend i september til fulde.    

1000 mennesker havde fredag indløst billet til koncert med 62-årige Nena og hendes 9 m/k store velspillende band, der blandt andet bestod af hendes to sønner Sakias (vokal) og Samuel (keys) samt datteren Larissa. Mange var kommet i god tid til lækker mad og drikke inden, og stemningen i salen var tydelig opstemt og forventningsfuld.

At Nena både her, i hjemlandet og generelt i Nordeuropa stadig er et sikkert hit for mange skyldes pudsigt nok, at hun netop ikke rejser rundt med en hitparade, der ’bare’ gentages fra sted til sted for et jævnaldrende publikum, der blot er kommet for at nyde 80’er nostalgien, og skråle med på de numre, der lige husker fra dengang de selv var unge.

Bevares – der var da i den udsolgte hal en enkelt der igen og igen følte det nødvendigt at råbe på ”Rette mich”. Men den kom ikke – og tak for det. For sætlisten var bestemt på forhånd, og bestod af hele 18 numre, der var nøje udvalgt og håndplukket fra de efterhånden 40 års virke som artisten og bandet NENA. Først på fire album som band fra 1983 – 1986, og siden som solist.

Senest kom det stærke album ”Licht” i 2020, og ganske velvalgt var hele fem numre herfra med på sætlisten. Ikke mindst titelnummeret, og det afsluttende ”Alles Neu” satte et tommetyk streg under at Nena som sanger og sangskriver har masser at sige og byde på, også her i hendes femte årti, som aktivt udøvende artist.  Det samme gjorde numre som den funky “Lass die leinen loss” og den stærke og rørende “Frieden” – to numre jeg faktisk ikke kendte i forvejen.

På en scene har Gabriele Susanne Kerner alias Nena anno 2022 mindst ligeså meget energi og drive, som da hun i front for bandet NENA lagde verden ned med hittet og antikrigs sangen ”99 luftballons”. Hun er fra start til slut tilstedeværende og meget involverende overfor et medlevende publikum.    

”99 luftballons” får her nyt liv i en glimrende mash-up version med ”Hey Jude”, og de foldes ud over mere end 7 minutter, mens et par store oppustede balloner med ”LOVE” påskrevet sendes ud blandt publikum.

En version, der viser at Nena er lige dele rock og pop – og så en del andet ind imellem. Sætlisten er varieret, og den fælles tråd er tændin. Uanset om det tempofyldt eller tilbagelænet, så leveres det hele med indlevelse og relevans.

To sange fra hendes 2015 album ”Oldschool” – ”Kreis” og som første ekstra nummer ”Genau Jetzt” sætter endnu en tyk streg under, at vi har at gøre med en artist, der hele tiden har leveret, og som krymmel har de her udødelige klassikere oveni.

”Fragezeichen” leveres i en flot, lang og noget anderledes version end originalen, mens ”Leuchtturm” nærmest leveres i en stadionrock udgave, inden der skrues op for den punkede energi på den fængende ”Manchmal ist ein Tag ein ganzes Leben”.

Nena og hendes band var her også på Fuglsøcentret sidste år, og siden dengang var seks sange skiftet ud i sættet. Respekt for det. For de lidt 100 minutters koncert havde det hele, og gav et feststemt publikum lige det ekstra. Det som de måske ikke vidste de manglede. Så går det rent faktisk fint at vi denne gang måtte undvære en enkelt favorit eller to.    

Næste år kan Nena fejre 40-års jubilæum for debutalbummet, og i den forbindelse er hun naturligvis på tour – og vender også tilbage til Danmark. Den 31. maj spiller hun i Vejle Musikteater , dagen efter den 1. juni giver hun koncert i Ringsted Kongrescenter, og så slutter hun den lille Danmarkstour på Skive Festival den 2. juni , Hermed varmt anbefalet.

Sætliste:

Noch einmal

Nur geträumt

Kreis

Lass die Leinen los

Karawane

Licht

Forelle

Wandern

Frieden

Fragezeichen

Leuchtturm

Manchmal

Wunder gescheh’n

99 Luftballons / Hey Jude

Ekstra:

Genau Jetzt

Irgendwie, irgendwo, irgendwann

Zusammen

Alles NeuAS

(Artikel opdateret den 21.11.22)

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.