Niels Skousen – Hårbølle Havne Høker, Møn – 23.07.20

IMG_9889

Fotograf: Maria Fremming

"Himlen var grå - men sangskatten strålede"

Hårbølle Havne Høker har fundet sommerens melodi. Denne torsdag aften var der igen inviteret til “pop-op koncert” under åben himmel. Denne gang med Niels Skousen og Rune Kjeldsen. Begge musikere, som lejlighedsvis kommer i lokalområdet.


Selvom tunge regnvejrsskyer truede blev det heldigvis kun til sparsomme dråber der faldt, under de cirka 90 minutter, som koncerten varede.

Da selve Hårbølle havn er et offentligt område er det ikke muligt at tage entre for at deltage i koncerten. Der var til gengæld høflig selvbetjening via mobile pay, hvor man kunne betale et beløb helt efter eget valg, som bidrag til koncerten, hvor pengene gik direkte til musikerne. Publikum havde trodset den til dagen dystre vejrudsigt, og havnen var proppet med forventningsfulde mennesker i alle aldre.


Niels Skousen er selv efterhånden blevet 76 år, men er i den grad ”still going strong”. Ved sin side havde han en af landets bedste og mest benyttede guitarister Rune Kjeldsen (Savage Rose, Sort Sol/Steen Jørgensen, C.V. Jørgensen, Hush, Kira & The Kindred Spirit m.fl.). De havde rent faktisk ikke optrådt sammen i 8 år, men det kunne på ingen måde mærkes eller høres. Allerede fra det første nummer ”Skyline” fandt de både hinanden og publikum. Det er en imponerende røst Niels Skousen stadig bidrager med og sammen med Rune Kjeldsen’s eminente guitar performance, blev sangene løftet op, hvor de hørte hjemme. Efter et par numre kom den lokale Anders Pedersen med på slags “slagkasse” (cajun-tromme).


Sætlisten indeholdt både nyere og gamle numre. Ens for dem alle var et forunderligt tekstunivers, hvor man som publikum bare fik oplevelsen af at være med til en masse musikalsk fortalte godnat noveller (historier), hvor ens egne billeder til teksten blev meget tydelige, og mundharmonika og guitar var med til at forstærke følelsen af der var noget helt specielt i hver eneste tekst.

Der blev stående applaus fra alle de siddende publikummer efter koncerten og det kvitterede de to veloplagte musikere prompte på – ved at give ekstranummeret ”Vil du” – hentet fra albummet ”Døgnet har 24 timer” der udkom i 2019.

Du gør mig stærk, du gør mig svag

himmel og helvede hver eneste dag

Kys mig endnu en gang

livet er kun et øjeblik – kort som en sang

Vil du, vil du, vil du

stadig, med mig gennem livet gå

Vil du, vil du, vil du

stadig med mig gå?

Med disse smukke ord til en sart og elegant melodi, fik vi alle sagt ’Tak for denne gang’ hos Hårbølle Havne Høkner og ’Tak for musikken’.Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.