NU begynder den store åbning af spillestederne lige så stille

Hush på TF 2017 af Christian Friis

Fotograf: Christian Friis

”Flere juni og juli koncerter er nu annonceret”

Hvis du ligesom denne skribent drømmer om lade bil være bil, og musik være musik – og bare glæder dig til at komme ud og høre den ægte nærværende vare, så begynder der så småt at være håb og liflige toner rundt omkring.

Allerede på mandag kan man opleve at manden bag de berømmende Corona koncerter Mathæus Beck giver debutkoncert med sin nye duo LuLo – der udover ham selv består af Kirstine Elise Pedersen på cello. De har en single på vej – og vil til koncerten den 08.06 kl. 20 i Koncert Kirken på Blågards Plads – have den altid fantastiske sangerinde Kira Martini med som gæst til det de selv beskriver som “dyb folk”. 40 gæster er der plads til af hensyn til gældende COVID-19 restriktioner, og koncerten vil ikke blive streamet – så find vej – hvis du vil opleve en ægte og levende verdenspremiere!

Kigger du mod det jyske sker der sandelig også noget i Ålborg den 20.juni kl. 20 på det velrenommerede spillested Skråen. Her kan du opleve en af det sidste års mest ombejlede og roste nyere artister – Rikke Thomsen – der efter en succesfuld tour som opvarmning til Annika Aakjær i dette forår skulle have taget hul på hendes første tour i eget navn – ligesom hun skulle have optrådt for dronningen i forbindelse med et af de mange aflyste arrangementer for 100-året for genforeningen. Det blev alt sammen ikke til noget – men NU er det altså endelig Rikke Thomsen time – og så endda på hendes ”anden hjemmebane”.

FOTO: Brian Selander

Skråen står også bag et par eksklusive koncerter med Jacob Dinesen solo den 9. og 10. juli – i Karolinelund ved Nordkraft. Der sælges 500 siddepladser i en teateropstilling, og koncerten den 10. juli meldes allerede udsolgt.

Drager vil fra det nordjyske mod Århus er der bestemt også noget at komme efter Den Store Sal i Musikhuset i Århus bliver genåbnet med maner i en triple-koncert med Søren Huss, Pernille Rosendahl og Hush den 26.06 – og dagen efter er det så Alex Vargas, Kwamie Liv og Nicklas Sahl, der indtager scenen.

Også her er der begrænset antal pladser i forhold til normal kapacitet.

Søren Huss går igen på det program som Tåstrup Teater og musikhus på sjælland står bag her i juni. Han går på scenen den 27. juni – og to dage før den 25. juni er det Poul Krebs, der giver koncert samme sted.

Begge det man må kalde intimkoncerter, idet der kun sættes 200 billetter til salg.

FOTO: Christian Friis

Lad os håbe at dette bare er begyndelse til en stor og oplevelsesrig koncert sommer, hvor der er plads til både omtanke, hensyn og boblende glæde over at musikken stadig spiller og igen kan mærkes ude i virkeligheden.

En virkelighed der har været hård for både spillesteder, men især for alle de mennesker, der lever af deres musik eller af at spille musik. Her har ingen hjælpepakker reelt hjulpet, og det efterlader uden tvivl dybe spor hos mange.

Medlemmer af ”Fællesskabet Side 33” får 8 gange årligt tilsendt en ”Ekstra nummer”, der blandt andet indeholder et eksklusivt interview med en aktuel musiker, i det seneste nummer Michael Hartmann fra Hush. Også også for dem har denne tid været mere end hård økonomisk. De har således måtte vinke farvel til indtægter fra cirka 25 spillejob i løbet af foråret og hen over sommeren, ligesom turen Sound of Symphony med Burhan G, Pernille Rosendahl, Noah og Hush sammen med DK’s Underholdningsorkester er blevet aflyst – og en jubilæums-koncert med “toppen af poppen” på bøgescenen til SmukFest også røg også i svinget. Til gengæld har de så kunne bruge noget tid til at arbejde med lidt nye sange – hvilket jo altid er velkomment fra den kant.

I vores interview spurgte vi i øvrigt Michael Hartmann om hvilke 5 kunstnere han ville vælge, hvis de som en tankeeksperiment skulle indspille en hyldest EP, hvor de fortolkede nogle af de kunstnere, der har formet soundtracket til deres eget liv – og hvorfor? Det kom der nogle mangfoldige og for mange sikkert lidt overraskende svar ud af.  De fem svar var nemlig:

Meat Loaf – “Bat out of hell” – fordi det bare er et pissefedt album.

Dolly Parton – kommer vi nok ikke uden om.

Tracy Chapman – fordi vi begge har hørt hende meget.

Elvis – ja fordi han er kongen.

Thin Lizzy – fordi de er grunden til at jeg spiller musik”

Hush har i øvrigt fået program en koncert til august i Fuglsøcentret lige udenfor Århus den 07. august – og inden da kan man samme sted opleve Peter Sommer den 18. juli og Pernille Rosendahl den 01. august.

Lad os håbe, at ovenstående blot er starten på en lavine, så både kunstnere og et sultens publikum kan få LIVE musik som omdrejningspunkt sommeren igennem, også ugen festivaler.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.