Ny musikfestival vil være en urban høstfest for rødderne

Harvest

Fotograf: PRESSEFOTO

”Stærkt internationalt navn tilføjet årets flotte HARVEST program”

Festivaler kan og skal også kunne fungere i mindre målestoksforhold. Så hvorfor ikke – selv i disse tider – forsøge sig med en mini-rootsfestival i hovedstaden?

Det tanke optod mellem to af Københavns førende kulturiværksættere indenfor jazz, blues, world og folk – Tue Lund-Christensen fra Roots & Jazz og Johan Bylling Lang fra JBL Music. De har over ti års erfaring indenfor kulturevents i København med festivaler som ‘Jazz på Balders Plads’, ‘Roots & Jazz’, ‘Fringe Jazz Fest’, ‘New Orleans New Year Jazz Event’, ‘Copenhagen Harbour Parade’ og ‘Mardi Gras Copenhagen’.

De har valgt at kalde festivalen ”Harvest” – og i hverken navn eller layout er der lagt ret meget skjul på at inspirationen hedder Neil Young, der jo om nogle er mester i autentisk nærvær og mainstream fravær.  Tue Lund-Christensen sætter ord på:

”Vi har ventet og ventet – og nu er vi endelig klar til at præsentere Harvest. Groft inspireret af et af Neil Youngs mesterværker, er Harvest en hyldest til høstfesten, den enkle countrysang og ærligt samvær. Musikken er et kludetæppe som du kender det: Americana, Soul, Funk, Blues, Afrobeat, New Orleans R&B – ligesom en sommerdag på Balders Plads. Nu rykker vi inden døre på Magneten – det er den perfekte venue til os. Det ligner en HonkyTonk/RoadHouse/BarnHouse – men den ligger bare i København på en af de mest hemmelige adresser – så find eventyret og find derud – det er magisk”

Store ord – javel – men her på redaktionen fornemmer vi at der bestemt er noget om snakken. Festivalen foregår således i dagene 30. og 31. oktober 2020 i ret så unikke rammer på den yderste havnekaj på Teaterøen, der ligger helt ude på spidsen af Refshaleøen. Rammen er Magneten, der ligger i  en nedlagt afmagnetiseringsstation, som blev brugt af Søværnet indtil 2012.

At festivalen foregår netop der er ingen tilfældighed – for den autentiske håndspillede musik skulle gå uforlignelig i tråd med stedets autencitet – en rendyrket kulturel perle, hvor det endnu er muligt at fokusere på kunsten, ideerne og oplevelsen.

Tue Lund-Christensen uddyber:

“Kunsten ligger i den menneskelige grundsubstans, og vi vil med Harvest genskabe glæden, samhørigheden og fællesskabet, som den tilføjer i vores liv. Vi skal i denne tid holde koncertformatet åbent og tilgængeligt på trods af COVID-19″

Og med et musikprogram der spænder vidt, bredt og med navne som alle rimer på kvalitet og autenticitet, så bør der nok blive rift om de aktuelt blot 60 publikumspladser pr. aften. Ikke mindst fordi det også er lykkedes at få fat i den højt agtede singer/songwriter Josh Rouse, der siden debutpladen ”Dressed Up Like Nebraska” (1998) har holdt et højt niveau på mere end et par håndfulde album og han har ved flere lejligheder i både Århus og København også på Roskilde Festival i 2006 – overbevist om at han ikke bare er en god sanger og sangskriver – men også et såre sympatisk bekendtskab.


Så som toppen af en kransekage, hvor blandt andre også Mike Andersen, Thorbjørn Risager, Mathilde Falch og Dawda Jobarteh også er ingredienser, så skal der nok være noget til alle slags sultne rodfyldte musikhjerter.  

PROGRAM:

Fredag d. 30. oktober:

17.00: Dusty Rag Jazz Band (koncert på publikumsbåd Nyhavn – Teaterøen)

18.00: Mathilde Falch Band

19.30: Mike Andersen

20.30: Gustav Rasmussen VS Liljedahl: solotrombone/electronics meets floating visuals

21.00: Dr. John Tribute feat. Melissa Inya, Mike Andersen og Thorbjørn Risager

Lørdag d. 31. oktober:

14.00: Dusty Rag Jazz Band (koncert på publikumsbåd Nyhavn – Teaterøen)

15.00: Filmvisning: Searching for the wrong eyed Jesus

18.00: Dawda Jobarteh

19.30: Josh Rouse(US)

20.30: Gustav Rasmussen VS Liljedahl: solotrombone/electronics meets floating visuals

21.00: Chris Grey & the Bluespand

Thorbjørn Risager – FOTO af Brian Selander

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.