Ny Venue festival klar med helt eventyrligt godt line-up

AySay af Maria Fremming (1)

Fotograf: Maria Fremming

”Se videopakke – og få pirret din nysgerrig efter at hylde mangfoldigheden”

At Odense som musikby i den grad er tilbage på danmarkskortet er det ikke svært at finde beviser på. Der er masser af gode små spillesteder, et levende og kreativt musikbibliotek, flere velbesøgte pladepushere, og man kan også blot se på hvilke navne det lykkedes at få på programmet hos byens førende spillesteder Musikhuset Posten eller på Dexter.

Byen har også stadig Tinderbox festivalen, der efter to års ufrivillig pause, gerne skulle være tilbage næste år fra den 23.-25. juni. Derudover så Nashville Nights International Songwriters Festival dagens klare og inspirerende lys i september, og nu kommer så festivalen Resonator, der fejrer mangfoldigheden, dansen, musikken og dybden i musikken fra hele verden.  

Resonator er et fællesskab og samarbejde mellem de fem spillesteder Kulturmaskinen, Posten, På Taget, Second to the Left, Studenterhus Odense og genreorganisation TEMPI. Sidstnævnte arbejder primært indenfor et musikalske område af folk, world, blues, roots og beslægtede genre.

Og netop det spændingsfelt bliver foldet ud i fuld skala, når de fem spillesteder i næste uge i dagene 9. -13. november præsenterer både maritansk bryllupsmusik, elektrisk forstærket kora, psykedelisk disco/funk fra 70’ernes asien, burkinesisk instrumentalisme møder belgisk støj-rock, drømmende tyrkisk elektro-pop, hypnotiserende fransk/marrokansk groovy folk/rock,  anatolsk post-punk, folk/rock med masser af attitude, lokalt roots kor, latin-amerikansk elektro, spansk guitar med Braziliansk islæt, melankolsk nordisk noise-pop, ny nordisk folk, groovy Marokkansk 360 graders cirkel koncert, energibombende elektronisk musik med mellemøstligt islæt, lækre beats og afslappet stemning og meget mere.

Et flot internationalt program er sammensat – uden reelle hovednavne – selvom DJ-Duoen ACID ARAB (F) – vel må siges at have gjort stort indtryk før ved deres tidligere besøg i forbindelse med såvel Distortion i København og Roots & Hybrid Festival i Århus i 2018, og da de året efter væltede både Train i Århus og Pumpehuset i København. 

ACID ARAB – Pressefoto

Så afgjort et lille scoop – men det kan meget vel også vise sig at det i stedet bliver Yin Yin (NL), Avalanche Kaito (BF/B, ) Gaye Su Akyol (TR, ) Bab L’Bluz (MA/F) der kommer til at løbe med overskrifterne – ellers de dansk orienterede bidrag fra AySay, Dawda Jobarteh, Tuhaf og Trolska Polska.

Det er en af den slags festivaler, hvor nysgerrigheden i den grad har gode kår for at blive tilfredsstillet. Der kan købes både partout billet (blot kr. 300) til hele festivalen og billetter til de enkelte arrangementer. Vi giver her – en forhåbentlig appetitvækkende videopakke – med nogle af de artister vi her på siden forventer kan skabe nye eventyr i Odense.  

Find det fulde program via https://www.resonator.dk/det-fysiske-univers/
Picture of Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.