Nyt liv til ‘Cirkus Danmark’

Pr foto Keminova Cowboys

Fotograf: PRESSEFOTO

"Musikerkollektivet Keminova Cowboys samles igen og giver to unikke koncerter"

Musikerkollektivet, Keminova Cowboys, der er sat sammen af fem jyske bands/artister – Sonja Hald, Hverdagens Helte, Michelle Birkballe, Ulvetimen og Telestjernen alias Rasmus Johansen fra Fly – udgav tilbage i april et af årets foreløbig mest farverige og levende album – ”Cirkus Danmark”.

Albummet fik 4½ varme skiver i forbindelse med vores anmeldelse her på siden, hvor vi blandt andet under overskriften ”Velkommen til Cirkus Danmark – ren kærlighed og ustyrligheder” – skrev følgende –

”Side 33 elsker originalitet, lyden af cirkus, og duften af skabertrang, bærerklang og virkelyst – og allerede på de parametre har Keminova Cowboys lagt sig godt ud”

”Sangskriverne har stadig deres tydelige personlige præg – men de leverer alle sange, der på ingen måde lyder af venstrehåndsarbejde, men derimod på hver sin vis farver sammenhængen, og sikrer en rød (ja, til tider også politisk) tråd i albummet.

Det lystbetonede fællesskab mærkes fra start til slut – og så er det nok mest smag og behag hvilke numre i cirkusset, man holder mest af. Nogle elsker jo mest klovnen, andre de forsvundne elefanter eller de flyvende akrobater.   

På tekstsiden kommer vi i bogstavelig forstand omkring det rumsterende hverdagscirkus, vi alle er en del af – og det er ikke mindst præget af en herlig selvironi og evne til at gribe i egen barm, når der skal peges fingre og uddeles papnæser.”


Selv hele Danmarks Public Service Radio opdagede albummet – og har til dato spillet ‘hele’ tre forskellige numre fra albummet. ”På kanten af hverdagen” er spillet hele 62 gange, mens ”Ida From” og ”Revolution” må nøjes med at været sendt i æteren seks gange hver.

Skulle du spørge Side 33 hvilke numre, der burde have været i hård rotation, ja så havde vi nok peget på det firkløver af vedkommende sange, der hedder ”Velkommen”, Hamborg”, ”Dalton” og ”Hvidt på skidt”.  

Men nu har du snart selv mulighed for at høre hele molevitten fra albummet – 10 numre – LIVE! – når den store samling musikere – i alt 20 stk. – samles og giver to koncerter. Først fredag d. 4. september, hvor de spiller på Paletten i Viborg, og dagen efter – lørdag d. 5. september – hvor der holdes decideret release koncert for albummet – og det bliver naturligvis i stort cirkustelt ved Cirkusfabrikken nord for Skive.

“Det er ingen hemmelighed, at det er svært at få koordineret 20 musikeres kalendere, så det er super fedt, at det er lykkedes os at få de to koncerter på plads. Det er en ekstra gevinst, at vi kan få lov at fyre numrene af fra scenen på Cirkusfabrikken, hvor albummet er født. Da vi første gang mødtes tilbage i 2017, fik vi alle en ekstatisk følelse – følelsen af, at sangskriverens ellers ofte ensomme skriveboble var sprunget for en stund, og lysten til at “lege” med andre, involvere sig i hinandens metoder, gjorde at alle gik rigere derfra. Der bliver en nærmest gensidig afhængighed mellem de individuelle sangskrivere og dette fællesskab. Man vil tilbage til Keminova-lejren, så nye tekster, melodier, arrangementer og ikke mindst fortællinger kan rejse sig i fællesskab. Fortællinger som denne gang kredser om det hverdagscirkus, vi alle er en del af,” fortæller Rasmus Mørup Johansen aka Telestjernen.

Det er lysten og skabertrangen i et fællesskab, der driver Keminova Cowboys. For de er mere end bare musik. Det er også et fællesskab. Altså et rigtigt fællesskab. Ikke bare en gruppe på Facebook eller det der ligner.

“Vi har behov for fællesskaber, da vi lever i en meget individualiseret verden, hvor vi mener, at det i højere grad handler om at rykke sammen. Vi samles og hygger i et fælles projekt, som vi tror på og mærker giver mening og indimellem magi. Det handler sangene også om på Cirkus Danmark albummet. Her hylder vi de særlinge, som forstår at træde ud af hamsterhjulet og sige deres mening, og samtidig får hverdags-cirkusset et kærligt slag over næsen,” forklarer Torsten Stistrup Cubel, sangskriver fra bandet Hverdagens Helte.

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.