OLE FRIMER BAND – ”Live in Eppingen”

Fotograf: Album cover

“Sjælfuld, levende og noget så eviggrøn”

Tilbage I januar udgav rutinerede Ole Frimer det glimrende album “Faerd” med blues på dansk.

I anmeldelsen af det album skrev jeg blandt andet –

”Musikalsk er det velproduceret og voldsomt velspillet i samtlige 36 minutter af Ole Frimer på guitar og vokal, Niels Ole Thorning på tangenter, Jesper Bylling på bas og kor, og Claus Daugaard på trommer. Der er et skønt glidende flow hele vejen igennem, og albummet fungerer både som lækker baggrundsmusik og som en plade man sætter sig på, og kan leve sig med ind i.”

Samme sprudlende hold havde han med på Eppingen Jazz Festival den 19.10.19 – og det blev der heldigvis en liveoptagelse ud af, som nu udgivelses om et album med otte veloplagte numre på små 50 minutter.

At de er glade for Ole Frimer i Tyskland – og har været det i mange år, hvor han jævnligt har turneret  – kan ikke undre – for hans guitarspil har alle dage været på et internationalt niveau – og han har en ret sublim tone og en finjusteret følelse i sit spil, der kan mærkes hver eneste gang at Ole Frimer sætter strøm til.  

Nummervalget til en sætliste kan altid debatteres, ikke mindst for kunstnere med en lang karriere og talrige album bag sig. Vi spurgte derfor Ole Frimer om baggrunden for valgene her til albummet og fik følgende svar:

”Valget af de 8 sange er taget ud fra flere hensyn.

For det første er pladen er henvendt til det internationale marked, og skal derfor hovedsagelig være engelsksproget. For det andet skal der ikke være for meget overlap med vores forrige live plade “Live at Blues Baltica”.  (Der er en enkelt genganger ”Sheltered Roads”, red.).

For det tredje må det gerne være en blanding af originale sange og fortolkninger af sange, som vi har elsker at spille, og af kunstnere som vi har ladet os inspirere af (tribute-sange).

 Sidst, men ikke mindst, skal numrene svinge og lyde fedt. Det var dog ingen problem, da hele koncerten var velspillet – efter egen vurdering (efterfulgt af stor smiley, red.)

Det er god skik at have et enkelt nummer med som er lidt anderledes, Vi valgte ”Single City”, som var med på repertoiret på hele Tyskland-Østrig turen, og som altid blev godt modtaget, på trods af den danske tekst. I coveret til CD’en findes en engelsk oversættelse af Single City.”

Og først og fremmest må man give ham ret – det er vitalt velspillet – det swinger varieret og varmhjertet. Ole Frimer spiller tydeligvis det han kan lide – det han føler –og føler for – og så har han og bandet i den grad sjælen med om det er i egne kompositioner eller fortolkninger af klassikere eller hengemte bluesperler.

Af de fire covernumre er det især en fint følt fortolkning af Eric Clapton’s ”Old Love” – der imponerer – og i øvrigt viser Niels Ole Thorning fra sin bedste side på tangenter men det overgås rent faktisk af pladens afslutningsnummer – en aldeles mesterlig og besnærende fortolkning af Jeff Becks instrumenalnummer ”Brush with the Blues”  .

Lad os konkludere at Ole Frimer Band og band slutter ’on a high note’. Det er kort sagt mesterligt. Og så starter det hele faktisk som det slutter, for også åbningsnummeret – ”The Clearing” (oprindeligt ‘Lysningen” på “Blålys” albummet fra 2014) – et groovy velkørende instrumentalt nummer begået af Frimer, Bylling og Nils Bo Poulsen – er i den klasse, hvor man bare glædes over at det er folk med dansk pas der kan levere noget så guddommeligt godt – noget så ægte blåt.    

Og i det hele taget viser også flere andre af hans egne numre – ikke mindst ”Single City” og ”Why Are You Stayin’”, at Ole Frimer nok mest er bredt anerkendt som en ”guitarhelt”, men at han også som sangskriver og arrangør, idet den kan negle den noget så eftertrykkeligt.

Men som nævnt er livealbum et svært format, der meget sjældent helt kan matche den helt nærværende oplevelse, det er at være til stede i nuet. Hjemme i lænestolen er det et andet helhedsindtryk, der vurderes.  Og derfor ærgrer det måske lidt at to – i mine ører – ret ordinære og traditionelt skårne fortolkninger af ”The blues Is Here to Stay” og ”Got a Mind to Travel” tager lidt neutralt plads på albummet. Men det ændrer bestemt ikke på det faktum, at jeg efter at have hørt ”Live in Eppingen” bare sidder med en næsten uregulerbar og voldsom lyst til igen at komme ud og høre Ole Frimer Band live. Og hvad mere kan man næsten forlange af et live album?

Udgivelsesformat: CD/digitalt
Udgivelsesdato: 02.09.20
Label: Katti Records
Genre: Blues

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: CD/digitalt
Udgivelsesdato: 02.09.20
Label: Katti Records
Genre: Blues
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.