OSCAR DANIELSON – ”Det här kan bli året som jag faller”

”Det er næsten umuligt ikke at falde for denne tidløse svenske troubadour”

At tænke sig. Et album, der igangsættes af en glad fløjten og en halvskæv rytme på det dybt charmerende og iørefaldende åbningsnummer ”Året som jag faller”. Det falder man for!  Som vanligt hos Oscar Danielsen med masser af tekstmæssige finurligheder og små pirrende musikalske finesser.

Albummet er ganske som vanligt – hvis man altså kender til Oscar Danielson i forvejen. Det er hans syvende album – siden debutpladen fra 1996 – og han har tydeligvis fundet sin stil og sin sound. Men det er heldigvis uden at været gå i stå, og så er han omgivet af gode musikere, der alle tilhører A-holdet i hjemlandet Sverige, og de er med til at sende albummet i flere musikalske retninger.

Kender man ikke til Oscar Danielson kan man sagtens starte her – ikke mindst hvis man i forvejen har et blødt punkt for svenske sangskrivere og troubadourer som f.eks. Bo Kaspers Orkester, Tomas Anderson Wij eller Lisa Ekdahl – eller hvis man er til nogle danske pendanter som Allan Olsen og M.C. Hansen.

Oscar Danielson har også udgivet et par børneplader, og tre bøger. Man er da heller aldrig i tvivl om at det er en sangskriver med ordet i sin magt og agt. Han er således en iagttagende historiefortæller – der tør at sætte ord på både det svære og det nære, og på drømme og virkelighed – ofte set på med forskellige øjne – og undervejs med humoristisk glimt.  

På denne plade særligt afspejlet i den flot iscenesatte, rørende og eftertænksomme ”Jeg vill ringa min mamma” og den drilsk Paul Simon stylede ”Är det ingen annan som är rädd?”.

Otte numre indeholder pladen – og ingen falder igennem – om end ”Tröst”, ”Ung kärlek” og ”Det enda du kan hoppas på” ikke bliver dem man husker pladen for – selvom sidstnævnte bestemt har sin egen charme med en indtagende late-night-slow-disco feeling.

Det man husker, er de indledningsvis nævnte numre og så ”Jag kommer träffa nån ikväll” og ”Ett rimligt sätt” – sidstnævnte med et fermt rytmisk midttempo swing og lækker sax som baggrund, som samlet giver mindelser om da både Allan Olsen og Van Morrison stadig godt gad.

På ”Jag kommer träffa nån ikväll” folder Oscar Danielson sig ud som en små corny country-crooner – og for filan det klæder ham. På det nummer minder han faktisk lidt om hans skønne landsmand David Ritschard, der også formår at balancere den hårfine balance mellem cool og kitch, og samtidig evner at rumme en vedkommende fortælling.

Undervejs synger Oscar Danielson, at dette kan blive det sidste han gør. Lad det nu endelig ikke blive sådan. Han er en alt for væsentlig sangskriver – og en tidløs troubadour – som vi har brug for på den nordiske scene. Simpelthen i bund og grund en behagelig og berigende stemme til det satans liv , der har mere brug for et soundtrack, der er tænkt – end et der er altid udtænkt!  

Udgivelsesformat: LP/CD/ digitalt
Udgivelsesdato: 17.01.20
Label: SIF RECORDINGS
Genre: Singer-songwriter

Leave a Replay

Udgivelsesformat: LP/CD/ digitalt
Udgivelsesdato: 17.01.20
Label: SIF RECORDINGS
Genre: Singer-songwriter
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.