Peter Amoras – “Dagens Lys”

Fotograf: Album cover

”Debutalbum er en lille perle, der i alt sin simpelhed hylder nuet og de små øjeblikke, der gør livet til noget særligt.

Peter Amoras har selv produceret ”Dagens Lys”, der er et stemningsfyldt debutalbum med masser af personlighed. I januar fik singlen ”Fri Fugl” luft under vingerne og blev sluppet løs. Om den passende titel, det forgangne år taget i betragtning, skal ses som en kommentar til det nedlukkede samfund og den lyse tid, vi går i møde, er op til fortolkning hos den enkelte. Uanset hvad hensigten er, er det et charmerende nummer, der på fornem vis repræsenterer resten af albummet. Det er et album med ægte singer/songwriter vibes, der viser en poetisk kunstner med hjertet og hverdagen i fokus.

Åbningsnummeret hedder ”Umiddelbart”. Et smukt nummer med en titel, der perfekt indkapsler Amoras tilgang til sin musik. For her er tale om en fortæller med en umiddelbarhed i sine historier, der på elegant vis omdannes til sproglige finurligheder, der gør det til en sand fornøjelse at lægge øre til, når albummet fra start til slut byder på en perlerække af relaterbare små fortællinger.

Peter Amoras er som sådan hverken en stor sanger eller musiker. Han har dog en formidabel evne til at formidle sine historier og give liv til sin simple lyrik gennem melodier, der både drager og rører. Og summen af dette gør ham til en stor kunstner, hvilket i sidste ende er det, der gør ”Dagens Lys” til en både vedkommende og smuk fortælling om at leve i nuet, gribe de små øjeblikke og holde dem fast. 

Selvom ”Dagens Lys” bedst kommer til sin ret, når det lyttes til som helhed, er det svært at komme uden om de numre, der tidligere er udgivet som singler – førnævnte ”Fri Fugl”, ”Hvad savner du” og ”Fortabt I Det Næste Øjeblik. Disse numre er blandt albummets stærkeste og tilsammen rammer de essensen af den samlede helhed. Heldigvis har albummet meget mere at byde på end disse smagsprøver. Faktisk er ”Dagens Lys” noget så sjældent som et album uden numre, der trækker kvaliteten ned. Når det alligevel ikke ender med topkarakter, skyldes det et lidt ensformigt lydbillede, der til trods for et højt gennemsnits niveau, desværre lige mangler de enkeltstående magiske øjeblikke. 

”For nogen er et liv noget der kan skrives på papir

For nogen er det røgsignaler

For nogen er et liv mere end hvad de ser

For nogen, sølv -og guldmedaljer

Men for mig vil der altid være mere”

Ovenstående lyrik stammer fra ”Røgsignaler”, der er en smuk afslutning på albummet. Et nummer, der understreger Peter Amoras som en kunstner med en ret unik tilgang til sin historiefortælling. Som dette udvalgte tekstuddrag indikerer, er albummet ikke præget af lyrik, der stikker meget dybere end ordene. Nogle gange kan den type lyrik fremstå intetsigende og tom, andre gange når den kun lige i mål. Få kan få det simple og umiddelbare til at virke så nærværende og fylde så meget som Peter Amoras gør på sit debutalbum.

Udgivelsesformat: CD/Digitalt
Udgivelsesdato: 26.02.20
Label: Eget selskab
Genre: Singer/songwriter

Leave a Replay

Fotograf: Album cover

Udgivelsesformat: CD/Digitalt
Udgivelsesdato: 26.02.20
Label: Eget selskab
Genre: Singer/songwriter
  • Få en banner via “Fællesskabet Side 33”

  • Følg os her

    Scroll to Top

    Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.