Plant & Krauss, The Ark, D-A-D m.fl på 2022 programmet i Dalhalla

Robert Plant - 2019 (6)

Fotograf: Maria Fremming

”Et af nordens skønneste koncertsteder præsenterer både det smukke og det vilde"

Det kommende år bliver det spændende at se om vanedyret er ligeså dødt som minkbestanden. Hvad prioriterer vi fremover som forbrugere? Er vi ovenpå disse lange ‘hjemme-bedst’ tider blevet mere kvalitetsbevidste, mere kritiske, mere nysgerrige eller mere konservative i vores valg af hvad vi vil bruge vores liv og ikke mindst fritid til?

Jeg tænker, at der godt kunne komme en større efterspørgsel for helhedsoplevelser. Ligesom en festival ikke bare er en musikoplevelse, så behøver en almindelig koncert jo heller ikke at være det. Hotel Fuglsøcentret herhjemme er et godt eksempel herhjemme – med dets beliggenhed lige midt i Mols Bjerge. Men det kan blive bedre endnu – og med endnu større internationale navne, hvis du kigger mod Sverige. For godt 730 kilometer ‘lige-ud kørsel’ fra København ligger et af nordens absolut smukkeste og mest særegne koncertsteder Dalhalla. Her har navne som Neil Young, Bryan Ferry, John Fogerty, Norah Jones, Scorpions, Iggy Pop, Rosanne Cash, Pet Shop Boys, Björk, Toto, Patti Smith, A-ha, ZZ top, Nick Cave, Melody Gardot, Sting, Emmylou Harris, Dwight Yoakam og Mott the Hopple optrådt i årenes løb.

Dalhalla er et kalkbrud ca. 8 km nord for Rättvik, der ligger i Dalarna. Siden 1995 har det været brugt som en udendørs event arena. Der kan maksimalt være 6.000 mennesker, og højst 4.000 siddende. Stedet er kendt for en utrolig god og kraftfuld akustik.

Foto: Mads Kornum

Jeg har selv været der en enkelt gang, og kan bekræfte, at det i den grad giver en oplevelse ud over det normale – både i forhold til lyd- og billede. Der er alle muligheder for en helt speciel helhedsoplevelse her. Gode spisesteder, både på stedet, og i de nærliggende småbyer. Samtidig er området helt utroligt naturskønt, og der er masser af charmerende og afstressende overnatningsmuligheder. Så men også lige ved Dalhalla, der for første gang i år tilbyder overnatning i et af deres nye GLAMPING telte.

Foto: Mads Kornum

En forlænget weekend med en koncert eller to i Dalhalla kan derfor kun varmt anbefales. Efter at den svenske regering har besluttet at de nuværende pandemiske restriktioner vil blive ophævet den 9. februar kan Dalhalla endelig for alvor løfte sløret for et bredt og spændende koncertprogram – endda med et par danske islæt.

Den 10. september er der dømt rock-brag når D-A-D kommer sammen med svenske Sator og giver dobbeltkoncert. Sanne Salomonsen er en del af det store populære musikshow Diggiloo, der forener humor, rock, schlager & pop – og det show præsenteres den 16. og 17. juli.

Går man og håber på at se Robert Plant & Alison Krauss i sommerens løb, så beretter en sædvanligvis ret pålidelig kilde nær redaktionen, at sandsynligheden for et dansk visit – herunder Roskilde Festival – er meget lille. Til gengæld kommer de til Dalhalla 5. juli. Det er lige præcis det man kalder en sjælden udbudt mulighed for en særlig og eksklusiv oplevelse. Duoen har yderligere to nordiske koncerter i kalenderen. Den 1. og 2. juli er de i Norge, i henholdsvis Hamar og Bergen.

Svenske legender som Ulf Lundel og Tomas Ledin kigger også forbi i sommerens løb, og sæsonen skydes tungt i gang af selveste Uriah Heep den 11. juni.   

Nogle af tidens stjerne kigger også fordi. Miss Li og Petter er på sommerturne sammen med veteranen Magnus Uggla, og de giver to koncerter henholdsvis den 23. og 24. juli – og den 20. og 21. juli er det Lars Winnerbäck der indtager scenen med sit band.

Også den mere moderne del af rocken luftes i de dejlige omgivelser når bandet The Ark kigger forbi på deres reunion tur den 22. juli.

Det hele kommer att bli så bra!

– Mads Kornum

Se det fulde program på https://www.dalhalla.se/evenemang/

Mads Kornum

Mads Kornum

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.