Poul Krebs med band – Grønnegade Kaserne, Næstved – 10.02.23

405A3143-2

Fotograf: Maria Fremming

”Mere end 25 gode grunde til begejstring”

Den efterhånden 66-årige Poul Krebs sagde sidste år ’farvel og tak’ til de danske festivalscener. Men at han langt fra er færdig som artist var denne koncert endnu et levende og klart bevis på.

Koncerten var den niende i rækken på hans aktuelle tour ’25 album, 25 byer’, hvor han besøger spillesteder i 25 forskelge byer, og ganske originalt præsenterer numre fra alle de 25 forskellige studiealbum, som han har udgivet i en pladekarriere, der tog sin start tilbage i 1979.

Som sædvanlig er Poul Krebs på scenen i særdeles godt selskab flankeret af Lars Skjærbæk på guitar, Troels Skærbæk på bas, Rasmus Valldorf på trommer og Palle Hjort på keyboard.

Ligesom til hovedparten af de 25 koncerter på turen var der også denne aften meldt ’alt udsolgt’.

500 forventningsfulde publikummer havde taget plads, og kunne nu bare læne sig tilbage, og nyde en musikalsk tidsrejse, der udspillede sig over hele 145 minutter.

Om det var den lokale komiker Heino Hansen, der havde inspireret, skal være usagt, men fakta var at en veloplagt Poul Krebs mellem de mange sange strøg om sig med små sjove spidsfindigheder, joviale jokes og anekdoter, og i den grad fik publikum til at både at grine, klappe og undre sig over om det nu også kunne være rigtigt at Heino Hansen havde fået sig en så stærk konkurrent. Dialekten var ganske vidst en anden, men mindst lige så cool, charmerende og dejligt underspillet.

Poul Krebs startede koncerten i mørke, med det afholdt ikke publikum fra at klappe alle musikere godt og grundigt ind på scenen. I det hele taget var der ikke meget der afholdt dem fra at klappe. Men der var nu også meget at klappe af. Så det blev der, både før og efter hvert nummer, og ikke mindst når Palle Hjort glimrede ved at give den ekstra gas på tangenterne. Skal vi ikke bare konstatere at den mand er mere end værdsat af publikum.

De valgte numre til denne turne, kom i tidsmæssigt hop og galop. Første del af koncerten indeholdt en del sange, der ifølge hovedpersonen nærmest havde krævet en arkæologisk udgravning.

I anden del af koncerten, kom der endnu mere gang i den både på scenen og blandt publikum. Flere af de helt store og kendte sange var gemt hertil, men blot for at blive vist frem i nye forklædninger, der var fulde af friske nuancer og små musikalske overraskelser.

Der var simpelthen kræset for detaljerne igennem hele koncerten og alt var bare gennemført lækkert i sin fremtoning. Som altid formåede Poul Krebs også at ramme den følsomme side af sit publikum. Især sange som “Gone Gone Gone” og “Sådan nogen som os” gjorde et ekstraordinært stærkt indtryk på en aften, hvor alle sange fremstod som langtidsholdbare vindere.

Krebs med Band fortsætter sin tour frem til 11. marts, hvor turen slutter af i Musikhuset i Århus. Inden da skal de lige forbi yderligere 13 andre byer med gode spillesteder. Så derfor vælger vi ikke at afsløre for meget omkring sætlisten, men vi kan da afsløre, at der vistnok blev talt til mere end 25 sange denne aften.

Men sådan må og skal det vel være når man har den skattekiste af sange at rejse rundt med!

Picture of Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.