POUL KREBS med band – Tåstrup Teater og Musikhus – 25.06.20

405A6858

Fotograf: Maria Fremming

”Alt og alle klappede i længe ventet ÆGTE comeback til LIVEscenen”

Backstage nede i en kølig nyrenoveret kælder i Tåstrup Teater og Musikhus sidder Poul Krebs med sit band omkring sig. 

Der er en glødende intens lejrbålsstemning rundt om det lange træbord, hvor aftens udvalgte sange, finder deres endelige form og der bliver nøje kælet for detaljerne med hjælp fra de akustiske guitarer samt en let trommen på træbordet. Stemningen er håbefuld og forventningsfuld.

Oppe i Salen er de ca. 200 Publikummer så småt ved at indfinde sig, med hjælp fra personalet bliver de hver især i små grupper, fulgt hen til deres pladser. Der hersker en ro og orden. Alle Corona restriktioner bliver overholdt til punkt og prikke. Publikum sidder i den lune mørke sal og venter med spænding på at få aftens koncert i gang. Under dem i Backstage området sker der nu en masse. Poul Krebs går energisk rundt, charmerende syngende på en sang, der ikke er helt genkendelig og resten af bandet har pludselig en masse sjove gøremål, der skal for hånden, før de går på scenen.

Så sker det! Forløsningen efter måneder i live musik cølibat. Nu går Poul Krebs og resten af bandet på scenen til et bragende bifald fra det siddende publikum. Bandet har sat sig i en halvrund formation på scenen og lejrbåls stemningen er intakt og fortsætter på scenen. Så bliver den musikalske tryllestav svinget ud i salen, og hen over publikum og magien er sendt afsted.


Første sang på sætlisten er “Sommer i april” – singlen som Poul Krebs har udsendt her under Corona krisen – og det er til gigantisk glæde for publikum, der bryder ud i en spontan og stor applaus, som dog afløses af et endnu større bifald efter sangen er spillet og leveret med glød og tænding på størrelse med et Sankt Hans bål.

Bifaldene var i det hele taget limen mellem scenen og salen, og efter hvert nummer blev der leveret et så overvældende bifald, der ansporede de fantastisk fem til at få en siddende koncert til at svæve tidløst afsted.  

Det er så tydeligt at både se og mærke, efter alle de mange lange måneder med intet publikum foran sig, at Poul Krebs og bandet nyder deres første optræden, efter Danmarks nedlukning, foran et live sultent publikum, der fik følgende ros med på vejen fra dagens hovedperson –

– Det kan godt være jeg er stjernen i toppen af juletræet, men jeg kan ikke være det uden jer-.


En stort ydmyg og respektfuld tak blev sendt afsted til både publikum samt folk bag og på scenen samt alle dem der bidrager til den musikalske del af verden. Poul Krebs takkede ligeledes for den store opbakning af hans online koncerter de sidste 6 søndage, hvor mange tusinder har fulgt med bag deres skærme, hvor der blev sendt fra en Baggård i Århus.

Poul Krebs leverede en to timers intim koncert, og han var reflekteret og selvbevidst i sine anekdoter ind i mellem sine sange. Valget af sangene denne aften gjorde nok for de fleste, at hele følelsesregistret blev gennemspillet. “Sådan nogen som os” er sidste nummer på sætlisten, inden det kom til ekstranumrene og her fik publikum den i en meget fin, sart, og elegant udgave. En sang der de sidste 25 år har været spillet på mange forskellige måder, fandt endnu en måde at vise at “Sådan nogen som os” kan bære alt. Intet mindre end en fascinerende version der blev fremført.

Alt i alt en blændende koncert med ægte følelser i størrelse XXL, hvor magien først forsvandt længe efter den allersidste gæst havde forladt salen, og var forsvundet ud i den varme sommeraften.


Sætliste :

Sommer i April

Huset ved Havet

På en kaj i Kalundborg

Stjernen på Mercedes ‘en

Vinden Danser

Små Sensationer

Ingen Grænser for Kærlighed

Til ære for dig

Langt fra en ordentlig by

Johnny, han var lige ved at blive sindssyg

Hvem har stjålet det glimt

Som om lykken ikke vidste

Randersvej

Man kan stå så alene

Nat i Oslo

Sådan nogen som os

Ekstra numre

Bjergene på Mols

En lykkelig mand

Lad mig følge med 

Hvis verden en dag fik brug for alt sit gøgl

(Sætliste redigeret 28.06, idet det var første udgave af sætlisten – og ikke den afspillede liste, vi fik sat op. Vi beklager fejlen)

Maria Fremming

Maria Fremming

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.